Foto: JHLAMERS
Foto: JHLAMERS Foto: JHLAMERS

De Reggegroep doet mee aan Natuurwerkdag

Tijdens de Natuurwerkdag op 5 november vonden uiteenlopende activiteiten plaats. Van onder andere poelen schoonmaken tot bomen knotten, fruitbomen snoeien en grienden afzetten. Ook waren er speciale activiteiten voor kinderen, zoals nestkastjes maken, hutten bouwen en bollen planten.

NIJVERDAL - Scouting De Reggegroep uit Nijverdal deed mee aan de Natuurwerkdag door een weiland aan de kant van de Regge te bewerken. Het betrof het weghalen van boompjes en zagen van bomen, zodat andere gewassen weer de kans krijgen om zich te ontplooien. Met het restproduct van deze boompjes werd een mooie wal gemaakt voor de vogels. De Reggegroep helpt al een aantal jaren met deze dag.

De natuurwerkdag biedt ook de scouts een kans om te leren dat ze verantwoordelijkheid nemen voor de natuur, zodat ze zich op deze manier persoonlijk kunnen ontwikkelen. Dit is een project dat goed bij Scouting past: "Wij doen het grootste deel van onze activiteiten buiten in de natuur. Dan is het niet meer dan normaal dat we ook ons steentje bijdragen als de natuur een opknapbeurt nodig heeft. Zo kunnen wij de rest van het jaar ook weer genieten van ons eigen programma."