Afbeelding

Wat bezielt je met Cor Kolthof

Algemeen

HELLENDOORN - Cor Kolthof is op vrijdag 18 november te gast bij Wat bezielt je. Kolthof en de Sterrenwacht worden vaak in één adem genoemd. Maar behalve liefde voor sterren en planeten is hij muziekliefhebber, natuurliefhebber, interesseert hij zich voor filosofie en schrijft hij columns.

Zijn brede interesse dankt Kolthof aan zijn ouders: “Ze waren Nederlands Hervormd, maar niet dogmatisch, ruimdenkend en breed geïnteresseerd.” Hij had een gelukkige jeugd in het Nijverdalse, toen nog Wierden, waar hij in 1946 geboren werd. Hij volgde de LTS, kwam bij Philips terecht waarna hij volgens eigen zeggen terecht kwam in een Sturm und Drang periode. Hij werd machinist op de Koopvaardij en voer de hele wereld over. Op zee ontstond de liefde voor de Sterrenhemel. Kolthof legt volgend jaar de voorzittershamer van de Sterrenwacht neer maar zal zeker betrokken blijven. In de uitzending vertelt hij met passie over zijn interesses.
De uitzending is te zien op HOitv op vrijdagavond na het HOijournaal en zal het hele weekend op de halve even uren herhaald worden. Ook te volgen op de livestream van www.hoimedia.com.