De laatste voorbereidingen voor een mooie viering
De laatste voorbereidingen voor een mooie viering Foto: Niek Spin

Renovatie van atletiekbaan van ASV Atletics afgerond

Algemeen

NIJVERDAL - ASV Atletics viert vrijdag 18 november de afgeronde renovatie van de atletiekbaan aan de Van Heerdtweg. “Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het zover.”
“De planning was om de renovatie binnen drie maanden af te ronden, maar door een onvoorziene tegenvallers heeft het veel langer geduurd”, aldus voorzitter Marco ten Zende. Samen met Berry Nieland en Paul van Os vormt hij de renovatiecommissie. “Plannen voor renovatie waren er al langer, in 2017 is de baan afgekeurd door de Atletiekunie. Dit betekende dat we geen wedstrijden meer mochten organiseren.”

“Er ontstonden scheurtjes in de toplaag van de baan”, legt Ten Zende uit. Het idee was om de toplaag eraf te “schrapen” en te vernieuwen, maar dat was slechts het topje van de ijsberg voor de in 1997 aangelegde atletiekbaan. Mede-commissielid Nieland vervolgt: “Na het verwijderen van de bovenste laag, kwamen we erachter dat het asfalt wat eronder zat niet helemaal vlak was. Dit is noodzakelijk om de baan goed te laten keuren”. Ook de binnengoot was volgens de heren niet zoals die hoorde te zijn. Verder zijn ook de hoogspringmatten en de kogelslingerkooi onder handen genomen. “Verder zijn er nog een paar cosmetische zaken, maar daar kunnen alleen wij ons druk over maken”, lachen de heren.

Al met al een grotere klus dan gedacht. “We schrokken er niet van, maar we waren wel verbaasd”, vertelt Nieland. De driekoppige commissie stond er niet alleen voor. In samenwerking met diverse partijen, waaronder de gemeente Hellendoorn, was er genoeg kennis en budget om de renovatie toch voor elkaar te krijgen. “Die samenwerking was heel waardevol voor ons, Er was een goede afstemming tussen ons en de gemeente en alle afspraken zijn nagekomen.” April 2022 ging de schop na enige vertraging in de grond. Ten Zende zegt verheugd: “Nu hoeft het de eerste 40 jaar niet weer, misschien over 20 jaar alleen de toplaag.”

De afgelopen weken hebben de eerste groepen weer kunnen trainen op de baan aan de Van Heerdtweg. “Onze leden zijn blij dat ze niet meer hoeven uit te wijken of alternatieven hoeven te verzinnen”, zegt Ten Zende. Na de viering op vrijdag staan er genoeg activiteiten op de planning bij ASV Atletics. “In december organiseren we de Nijverdalse Bergcross, een try-out voor het NK Cross dat zal plaatsvinden op 25 en 26 februari”, aldus Ten Zende.

Naast activiteiten voor de ruim 550 huidige leden en andere deelnemers wil de vereniging jeugdatletiek een boost geven. “We willen de jeugd meer binden en boeien”, zegt de voorzitter. “Een voetbal heb je nog een keer thuis, een speer of hoogspringmat niet. We laten de jeugd graag kennismaken met onze survivalafdeling, loopgroepen en natuurlijk de afdeling atletiek. We willen je graag laagdrempelig kennis laten maken met atletiek in de breedste zin.”