Het herenteam van Het Ravijn na het behalen van de kwartfinale Challenger Cup in Terrassa Barcelona.
Het herenteam van Het Ravijn na het behalen van de kwartfinale Challenger Cup in Terrassa Barcelona. Foto: Laurens Jan Schothans

Heren Het Ravijn gaan door naar de kwartfinale

Algemeen

BARCELONA/NIJVERDAL - Het was zondagmorgen feest in Barcelona. De Nijverdalse waterpoloheren zijn erin geslaagd de kwartfinale om de Challenger Cup te bereiken door het Israëlische ASA Tel Aviv met 4-14 te verslaan. Daarmee is de Nijverdalse formatie van trainer-coach Zeno Reuten tweede geworden achter de gastheren van CN Terrassa, dat zaterdagavond met 16-13 te sterk was voor de Nijverdallers.

Aanvoerder Jorn Muller over de wedstrijd zaterdagavond tegen CN Terrassa: “We hebben een redelijke wedstrijd gespeeld tegen een team dat ieder seizoen weer meedoet op Europees niveau. Door een paar slordigheden hebben we helaas niet méér uit de wedstrijd kunnen halen. Ondanks dat konden we redelijk bij blijven in de wedstrijd.” De overwinning kwam voor de thuisploeg echter nimmer in gevaar.

Zondagmorgen stond de afsluitende wedstrijd tegen ASA Tel Aviv op het programma. De Israëliërs hadden zaterdagmorgen al met 12-4 klop gehad van CN Terrassa en konden zondag ook geen echte vuist maken. Zeno Reuten over de wedstrijd: “We zijn de wedstrijd zondagochtend scherp gestart, waardoor we snel op voorsprong kwamen. Het gehele team heeft veel kunnen spelen en daarbij mooi samen gespeeld. Plaatsing voor de kwartfinale, een mooie beloning voor een goed weekend samen in Terrassa.”

Eredivisie competitie

De waterpolodames van Het Ravijn moesten zaterdagavond in Utrecht de strijd aanbinden met de dames van UZSC. De wedstrijd eindigde in een 13-6 overwinning voor thuisploeg UZSC. “In de eerste periode verloren we de grip op de wedstrijd door de fel-en snelheid van UZSC. In onze aanval lukte het ons niet om de acties af te ronden in doelpunten en kwamen we hierdoor niet dichterbij UZSC”, aldus Woordvoerster Laura Boerdam. 

Programma

Dames 1 is dit weekend vrij. Ze hoeven geen competitiewedstrijd te spelen. en komen pas zaterdag 26 november weer in actie in een uitwedstrijd tegen De Ham Krommenie. Heren 1 mag zaterdag 19 november weer aan de bak in een thuiswedstrijd. Wellicht heeft de Spaanse zon vorige week in Terrassa haar werk goed gedaan en wordt de thuiswedstrijd tegen ZPC Amersfoort, aanvang 17.00 uur, er eentje die kan worden gewonnen!

Statistieken

CN Terrassa-Het Ravijn: 16-13.
Periodestanden: 6-3, 9-6, 13-9, 16-13.
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Lars Gottemaker 2x, Stan Hageman 2x, Yoran Loos 2x, Bas ter Brake 2x, Jorn Muller 2x, Jorrit Aanstoot 1x, Rob Gottemaker 1x, Kenai Heitink 1x.

ASA Tel Aviv-ZPC Ravijn: 4-14.
Periodestanden: 1-6, 2-10, 3-12, 4-14.
Doelpunten Het Ravijn: Emiel Wouters 5x, Bas ter Brake 3x, Jorrit Aanstoot 2x, Bas-Jan Dijkink 1x, Yoran Loos 1x, Jorn Muller 1x, Rob Gottemaker 1x.