Afbeelding

Springselectie van G.V. Fysion reist af naar Vaals

Algemeen

NIJVERDAL/VAALS - Het dames junioren B-lijn team had zaterdag 12 november de plaatsingswedstrijd voor het NK Groepsspringen in Vaals. Op de vrijdag daarvoor zijn ze al afgereisd naar Mechelen voor een gezellig etentje en een hotelovernachting. 

Terwijl er aardig wat wisselingen in het team zijn geweest, hebben de meiden de laatste weken toch stabiel kunnen trainen en waren ze klaar om te beginnen. Het team bestaande uit: Isabel van Keulen, Jade Wilms, Mare Hegeman, Emma Viet, Demi Buis, Yinthe Huisman, Imke Kamerling en Meike Jellema begonnen het toestel airtrack. Hier waren de meiden erg zenuwachtig voor. Ondanks de zenuwen hebben ze goed gesprongen en hebben ze het maximale uit de series gehaald. 

Vervolgens gingen de meiden door naar het toestel minitrampoline pegasus. Ook hier sprong het team vrij stabiel. Het derde toestel was minitrampoline tafel, hierbij liet het team mooie sprongen zien. Op minitrampoline (vierde toestel) werd er hier en daar een val of afwijkende sprong geïncasseerd, maar dit hebben ze met hun netheid weer omhoog gehaald. Helaas was de concurrentie erg sterk en groot, maar het team wist zich toch op minitrampoline tafel te plaatsen. De meiden en trainers kijken terug op een mooie en leerzame wedstrijd.
Het NK Groepsspringen zal plaatsvinden op 10 december in Ede.