Afbeelding

Dienst met een bijzonder karakter in ‘De Schoof’

Algemeen

DAARLERVEEN - In De Schoof aan de Brugstraat 10 in Daarlerveen wordt op zondag 4 december om 19.00 uur een thema-dienst gehouden. Commissieleden en gemeenteleden nemen eenieder aan de hand van de profeet Micha mee ‘Op weg naar kerst’. 

Een profeet is iemand die namens God tot mensen spreekt. Een profeet maakte de wil van God bekend. Profeten werden door God ook vaak gebruikt om gebeurtenissen aan te kondigen die in de toekomst plaats zouden vinden. Zo preken veel profeten in het Oude Testament over de komst van de Messias. Zo zegt de profeet Micha ‘Ik blijf uitzien naar de HEERE, ik blijf hopen op de God die mij redding zal brengen. Hij zal mij horen, mijn God’ (Micha 7:7). In navolging van de profeet Micha zijn ook de woorden van de apostel Paulus in onze tijd hoogst actueel. In navolging van de profeten zegt Paulus ‘Want er komt een tijd dat de mensen de heilzame leer niet meer verdragen, maar leraren om zich heen verzamelen die aan hun verlangens tegemoetkomen en hen naar de mond praten. Zij zullen niet meer naar de waarheid luisteren, maar naar verzinsels.’ “Samen hopen wij weer een goede en gezegende dienst te mogen hebben ter voorbereiding op kerst”, aldus de organisatie van deze dienst. Er is een liturgie aanwezig - waarop alle teksten en liederen staan afgedrukt. Het zijn diensten voor en door gemeenteleden, waarbij gasten meer dan welkom zijn.

Noteer ook alvast zondag 18 december (Advent-zangdienst) en zondag 15 januari 2023 (Startdienst ‘Bidden langs het kanaal’). De kerk is open voor iedereen.