Afbeelding
Foto:

Betere grip op je geld

TWENTE - We leven in een uitdagende tijd; eentje waar het ook belangrijk is om grip te hebben op je financiën. Het Nibud bracht afgelopen week een Geldkrant uit met passende tips om grip te krijgen op je inkomsten en uitgaven.

De tips zijn in principe voor iederéén van toepassing; het is dan ook zeker de moeite waard om de krant eens door te nemen. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting wil mensen zo bewust maken van hun inkomsten en uitgaven. Helaas zullen veel mensen de komende tijd rond moeten komen met een lager inkomen. De huidige crisis is erg abrupt ontstaan, waardoor veel mensen met de handen in het haar zitten. Op www.nibud.nl kunnen mensen deze Geldkrant lezen met tips om hiermee om te gaan. Ook houdt het Nibud de ontwikkelingen bij in de Geldwijzer Corona.

Bewustwording
Voor veel mensen zal dit neerkomen op een stukje bewustwording. Er sluipen immers veel routines in het dagelijks leven waar we ons te weinig bewust van zijn. Zo ook in ons financiële patroon. Weet u bijvoorbeeld zo uit uw hoofd hoeveel u uitgeeft in een maand? Ook kijkt de krant naar het weerstaan van verleidingen, omgaan met geldstress en meer.