Afbeelding
Foto:

Notitieboeken voor Rode Kruis

TWENTE - Ook het Rode Kruis heeft het momenteel moeilijk. De hulporganisatie is wereldwijd druk bezig met de bestrijding van het coronavirus. Ook in Nederland is veel geld nodig om een vuist te maken tegen deze pandemie. Wie momenteel een Correctbook koopt, steunt niet alleen deze sociale onderneming, maar ook nog eens het Rode Kruis.

Correctbook begon afgelopen week een speciale actie samen met het Rode Kruis. Van elk verkocht exemplaar van dit uitwisbare notitieboek gaat ruim 8,26 euro naar het Rode Kruis. De fabrikant verkoopt nu 10.000 Rode Kruis Correctbooks die toch al beschikbaar waren; men wil zo een opbrengst van minimaal 80.000 euro realiseren. In 2015 werd het bedrijf Correctbook opgericht, met als doel om met een deel van de opbrengst kinderen in ontwikkelde landen in Afrika te kunnen voorzien van schrijfmateriaal dat oneindig meegaat. Het uitwisbare notitieboek bespaart veel papier, zowel bij gebruik in deze landen maar ook hier bij ons. De bladen uit het boek kunnen onderling uitgewisseld worden en ze zijn er in gelijnde, geruite, blanco en andere soorten verkrijgbaar.

Samenwerking
Correctbook wilde door de crisis ook kijken wat gedaan kon worden om in eigen land positief bij te dragen aan de crisis. Het Rode Kruis kan het geld goed gebruiken, voor de ondersteuning van onder meer de GGD's en ziekenhuizen. Ook de centrale inzameling van beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen hoort hierbij.

Steun de actie
Wie de actie wil steunen kan via www.correctbook.nl een notitieboek kopen. Direct doneren aan het Rode Kruis kan uiteraard ook. Dit doet u via gironummer 881 ten name van het Rode Kruis in Den Haag. IBAN: NL33 INGB 0000 0008 81 en BIC/SWIFT: INGBNL2A