Afbeelding
Foto:

Van CBR-examinator naar tijdelijke boodschappenhulp

TWENTE - Het klinkt misschien als een wat onwerkelijke carriere-overstap. Toch worden momenteel diverse CBR-examinatoren ingezet als boodschappenhulp. Ook deze organisatie wil zo helpen waar mogelijk tijdens deze gezamenlijke crisis.

Eerder maakte het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen al kenbaar dat alle toetsen en rijexamens uitgesteld werden tot zeker 6 april. Vermoedelijk zelfs nog wel langer. Dit resulteert er echter ook in dat de betreffende examinatoren van het CBR momenteel weinig om handen hebben.

Boodschappenhulp
Zo ontstond de gedachte om deze examinatoren in te zetten als boodschappenhulp voor senioren en anderen die zelf niet op pad kunnen om boodschappen te doen. Het CBR legde hiervoor contact met ouderenbond ANBO en andere maatschappelijke organisaties. Onder meer de ANBO opende begin maart al een luisterlijn, waarop ook de boodschappen-problematiek veel aan bod komt.

Concreet
Na overleg is besloten dat de examinatoren de komende tijd ingezet kunnen worden om boodschappen te gaan halen. Wanneer iemand belt met de ANBO of een andere organisatie of iemand boodschappen voor hem of haar kan doen, dan nemen zij contact op met het CBR. Er zal dan gezocht worden naar een collega in dezelfde regio, waarna de betreffende examinator de boodschappen gaat halen en bezorgen. De boodschappen worden dan contant of via een betaalverzoek afgerekend; u hoeft geen pinpas mee te geven. Ook houden de examinatoren aan de richtlijnen van zoveel mogelijk contactloos werken en afstand houden.