Afbeelding
Foto:

Wilminktheater op afstand

ENSCHEDE - Het zijn wonderlijke tijden waarin we ons bevinden. De samenleving komt steeds meer tot stilstand. Ook het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede zijn gesloten. De plek waar het publiek samenkomt om zich te verwonderen en te bewonderen, waar zij mogen lachen, en soms zo geraakt worden dat ze ervan moeten huilen. De plek waar ze genieten en beleven. Het theater is 'op afstand gezet', maar dit wil niet zeggen dat ze er niet zijn voor het publiek.

Het theater heeft uit noodzaak alle voorstellingen voor de komende tijd geschrapt, als uitvloeisel van de aangescherpte coronamaatregelen. Dit is uiteraard niet alleen een financiƫle aderlating, maar het is ook lastig om het publiek vast te houden voor wanneer alles wel weer gaat draaien. Toch hoopt het theater van de nood een deugd te maken door meer online te werken. Onder de noemer 'Wij zijn met afstand uw theater' wil men de komende weken iedereen informeren en amuseren met wat er zoal te beleven is in deze voorziening. En dit allemaal vanuit uw eigen huis.

Social media
Het theater ziet de social media als een mooie manier om niet alleen de bestaande theater, dans en muziekliefhebbers vast te houden, maar juist ook de groep te prikkelen die juist nooit naar het theater komt. Om dit te bereiken gaat men via de website, nieuwsbrief, Facebook en Instagram verhalen vertellen, voorstellingen laten zien en nog veel meer. Muziek en theater kan volgens hen ook goed troosten en verwarmen in deze moeilijke tijd.

Wat te zien?
Op dit moment bieden zij onder andere registraties aan van de eigen producties, zoals het theaterspektakel STORK dat afgelopen jaar volle zalen trok met bijbehorende topreviews. Maar ook bijvoorbeeld de musical Oliver! en voorstellingen van de vaste gezelschappen zoals het Scapino Ballet, het Metropole Orkest en de Nederlandse Reisopera zijn er te zien. Kijk voor meer informatie op www.wilminktheater.nl

Veel interesse
De actie van het theater en de andere partners leverde al veel leuke reacties op. Zo streamt ook het Metropole Orkest op woensdag, vrijdag en zondag orkesten via Facebook, met veel leuke reacties.