Afbeelding
Foto:

Trivium vraagt aan kinderen te kleuren

TWENTE - Het is een bijzonder lastig tijd voor ouderen, helemaal nu bezoek aan verpleeghuizen voorlopig verboden is. Onder het motto ''kinderen kleuren het leven van ouderen" vraagt zorgorganisatie TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) aan kinderen en andere geïnteresseerden om een voorgedrukte kleurplaat te kleuren en deze op te sturen.

Medewerkers van TMZ verspreiden de kleurrijke kunstwerkjes vervolgens onder de bewoners van de verschillende locaties en aan ouderen die gebruik maken van de wijkzorg van TMZ. “Op deze manier willen wij onze bewoners en cliënten een hart onder de riem steken”, zegt initiatiefnemer Lisette Gort, wijkverpleegkundige bij TMZ. “Het coronavirus heeft ingrijpende gevolgen voor hun dagelijks leven. Activiteiten zijn bijvoorbeeld drastisch verminderd. Zowel de cliënten in de wijk als op de locaties zien minder mensen en zijn meer op zichzelf aangewezen. Hoe hartverwarmend is het dan als zij onverwacht een mooie kleurplaat ontvangen, waardoor onze ouderen weten dat er aan hen wordt gedacht. Dat de buitenwereld ze niet vergeet. Het is bovendien niet zomaar een kleurplaat, maar een tekening die de wereld van de zorg verbeeldt.”

Download en verstuur
Ga snel aan de slag! De kleurplaat is gratis te downloaden via www.triviummeulenbeltzorg.nl/downloads. Doe je best en maak er iets moois van. Met z'n allen kunnen we de harten verwarmen van ouderen in heel Twente. Na het inkleuren kan de kleurplaat per post worden verstuurd naar het onderstaand adres:

Afdeling PR & Communicatie
’t Dijkhuis 1, 7622 CM Borne

Persoonlijke zorg
Binnen TMZ zetten ruim 2300 medewerkers en 1600 vrijwilligers zich dagelijks in om ouderen en chronisch zieken goede en persoonlijke zorg te bieden. In haar moderne woonzorgcomplexen en bij mensen thuis biedt TMZ onder andere verpleging, verzorging, begeleiding en personenalarmering. De organisatie is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Tubbergen en Twenterand.