Rijssen-Holten samen sterk in deze crisistijd

RIJSSEN-HOLTEN - De gemeente, organisaties, ondernemers en inwoners van Rijssen-Holten geven nu écht invulling aan wat het woord 'samenleving' betekent. De gemeenschap toont zich van zijn meest veerkrachtig en saamhorig met steeds meer positieve corona-initiatieven.

Om álle ontwikkelingen mee te kunnen nemen komen we pagina's tekort in deze krant. Bovendien is de situatie telkens aan verandering onderhevig. Om alle initiatieven op één locatie te bundelen is dan ook de aparte website www.rijssenholtensamensterk.nl opgezet. U kunt bijvoorbeeld aanhaken bij bestaande initiatieven zoals de Facebookgroep 'Mondkapjes naaien team Rijssen-Holten'.

Hulplijnen
Op de site is onder meer informatie te vinden over de lokale hulplijn van ViaVie Welzijn die dagelijks van 08.30 tot 12.00 uur bereikbaar is via 0548-36 27 55. U kunt hier terecht voor vraag en aanbod van hulp of wanneer u behoefte hebt aan een goed gesprek. Kijk voor een overzicht van andere beschikbare hulplijnen op: https://www.viaviewelzijn.nl/nieuws/corona-hulplijnen/

Mooie steun
Ondernemers proberen inwoners en elkaar ook op creatieve manieren te ondersteunen. Een mooi voorbeeld is de Coop-supermarkt die op zondag boodschappen bezorgde bij ouderen, zieken en mensen die in de risicogroep zitten. Er hadden zich overweldigend veel vrijwilligers aangemeld. Ook andere bedrijven zoals bakker Meinders, DA Drogisterij Wedda en anderen bieden gratis bezorging aan voor mensen die dit willen.

Sportieve uitdagingen
Nu ook sport noodgedwongen stil ligt proberen de lokale clubs de leden en niet-leden op leuke manieren fit te houden. Zo plaatst Excelsior 31 leuke voetbalchallenges.