Afbeelding
Foto:

Twente samen sterk
in moeilijke tijden

TWENTE - Voor u ligt een bijzondere krant, een krant die wij nooit eerder hebben gemaakt. Ook wij als krantenmakers zijn geraakt door de coronacrisis. Evenementen zijn afgelast, organisaties blijven dicht en ondernemers die in deze pagina's voorbij komen staan voor uitdagingen in deze onzekere tijd. Wij steken u als lezer, ondernemer of organisatie dan ook graag een hart onder de riem met deze speciale themakrant.

Voor ons als redactie is het elke week weer een mooie uitdaging om een gevarieerde krant op de mat te laten vallen. Met een breed spectrum aan nieuws; zowel de mooie als minder mooie kanten van het leven. U leest over de huwelijksjubilea en overlijdensberichten. Over de groei van ondernemers en faillissementen, over politiek van links tot rechts, over de betrokkenheid van vrijwilligers en de problemen in de zorg. Deze krant is anders; u leest deze week louter positief nieuws. Want ook wij zien in ons zelf en bij onze naasten dat er behoefte is aan goed nieuws in deze uitzonderlijke tijd.

Mooie uitdaging
Toen wij als redactie begonnen aan de krant twee weken geleden vreesden wij een uitdaging. Want: zou er wel voldoende positief nieuws te melden zijn? Krijgen wij zo'n krant wel rond qua de inhoud? Beste lezer: wij hadden niet kunnen dromen hoeveel positief nieuws er toch nog te melden valt. Sterker nog, deze krant had met gemak nog een stuk dikker kunnen zijn qua berichten. En deze krant was zeker niet mogelijk geweest zonder onze vaste adverteerders die blijven adverteren en nieuwe adverteerders die juist nu via onze media met u willen communiceren.

Hartverwarmend
In deze krant leest u dan ook niet ál het positieve nieuws wat er te melden is, maar wel een mooie selectie uit alle lagen van de samenleving. Van het georganiseerde welzijnswerk dat ook nu mensen blijft steunen. Of van de kinderen die thuis mooie kaarten maken voor ouderen. Maar ook de ondernemers die zich inzetten om spontaan en belangeloos te helpen met donaties, vervoer en bezorging voor andere bedrijven. En uiteraard over hoe we ons kunnen vermaken. Kortom, een brede selectie van hoe Twente positief weer de coronacrisis te boven zal komen.