Wierden in actie

WIERDEN - Ook in Wierden zijn veel leuke initiatieven opgezet om in de breedste zin te helpen tijdens de coronacrisis. Via de Facebookgroep 'Coronahulp WierdenDoet' zijn inmiddels veel leuke acties te vinden.

Eén van de acties is dat er kaarten geschreven worden om mensen een hart onder de riem te steken. Niet alleen ouderen, maar ook anderen die thuis alleen zitten. "Een fleurig berichtje voor de paasdagen", aldus Judith Jannink die samen met Gerdie Pots kaarten schreef en inzamelt. Kaarten voor deze actie kunnen worden ingeleverd in Gerdie's brievenbus aan de Smeijerskampstraat 28.

Leuk leesvoer
Een andere inwoner doet ook zijn deel om mensen te helpen. Zo biedt Wim Dofferhoff via de Facebookgroep diverse boeken aan die mensen dan kunnen afhalen; uiteenlopend van de biografie van Muhammad Ali tot boeken van Dan Brown, John Hart en anderen.

Raamvisite
Dat je best 'op bezoek' kunt bij iemand bewijst Renate de Boer met haar 'raamvisite'. Ze ging op bezoek bij een kwetsbare oudere om voor het raam even bij te praten. Oh - en gelijk ook even het raam te lappen. "Alles voor een glimlach!"

Tekenen en meer
Het Jongerenwerk van De Welle in Wierden zamelde afgelopen week al leuke tekeningen en kleurplaten in van kinderen om deze zo te kunnen bezorgen bij mensen die hier juist nu veel behoefte aan hebben.

De Welle
Ook De Welle zelf is uiteraard zo actief met het ondersteunen adviseren van mensen. Zo kunnen mensen elke werkdag van 09.00 tot 16.00 uur bellen met 0546-571693 (Wierden) of 0548 – 638810 (Hellendoorn). Lukt het u momenteel niet om zelf een maaltijd klaar te maken? De Welle kan ook een warme maaltijd laten bezorgen voor 6,30 euro. Bel hiervoor met 0546-571693