Afbeelding
Foto:

Help de horeca

TWENTE - Iedereen heeft wel een favoriete horecazaak; het overheerlijke pizzarestaurant, die lunchroom waar je elke zaterdag geniet of het sterrenrestaurant waar je graag iets viert. Maar allemaal hebben zij het lastig op dit moment. Toch kunnen we ook als consumenten veel doen om hen te steunen in deze moeilijke tijd.

Diverse ondernemers hebben de afgelopen weken al op creatieve wijze geprobeerd om toch zoveel mogelijk draaiende te blijven. In het geval van restaurants bleek thuisbezorging een redelijke tussenoplossing om toch nog klanten te kunnen helpen. Maar er zijn ook voldoende ondernemers waarbij dit niet haalbaar is. Zij staan voor een moeilijke tijd.

Help de Horeca
Een groot aantal horeca-partners waaronder Koninklijke Horeca Nederland, Gifty, diverse brouwers, groothandels en anderen kwamen hierop met het idee #helpdehoreca. Via de website www.helpdehoreca.nl kunnen mensen in ieder geval tot beƫindiging van de corona-maatregelen waardebonnen voor een horecagelegenheid kopen. Deze zijn onbeperkt geldig en kunnen na heropening in de betreffende zaak gebruikt worden.

Gedekt
De ondernemers die zich aangemeld hebben ontvangen honderd procent van het bedrag van de waardebon. Ook wanneer de zaak waarvoor u de bon koopt failliet zou gaan, blijft deze alsnog waarde behouden. De partners stellen namelijk ook 300.000 euro beschikbaar voor een noodfonds wanneer eventueel zaken failliet gaan. Kortom, een mooi initiatief zonder risico voor u als consument.