Afbeelding
Foto: Wilgenweard

Helderse herfstvakantie en corona

HELLENDOORN – De herfstvakantie zit er voor alle scholen in het land bijna op. Door de meest recente persconferentie en regelgeving vielen voor veel mensen de plannen in het water. Men ging massaal naar de Sallandse Heuvelrug, maar zo hier en daar was er nog een andere activiteit.

Avonturenpark Hellendoorn heeft zoals ieder jaar weer een griezelig thema in oktober. Marketing directeur René Peul zegt dat deze editie van het zogenoemde Heksendoorn niet heel anders was dan normaal. De enge avonden zijn echter wel wat beperkt. Zo worden er geen scenes gespeeld om groepsvorming bij zo’n verhaal te voorkomen. “De griezels lopen nu vanaf ’s avonds gewoon door het park. We merken wel dat het voor hen een stuk lastiger is om mensen te laten schrikken op afstand”, zegt Peul. Een grotere tegenvaller was de sluiting van het parkrestaurant en de terrasjes. “Onze afhaallocaties zijn gelukkig wel geopend en onze gasten kunnen op diverse plekken picknicken.”

Goed seizoen
Met nog één weekend te gaan kijkt Peul terug op een goed seizoen. "Ondanks de verschillende restricties was de maand juli voor ons een van de beste julimaanden ooit.” Reden hiervoor zou zijn dat meer mensen in eigen land op vakantie gingen. "De laatste zaterdag van dit seizoen verkoopt waarschijnlijk ook wel uit”, aldus Peul.

Groepsgrootte struikelblok
Waar het Avonturenpark het ondanks alles redelijk voor de wind leek te gaan, was dit bij De Wilgenweard anders. "Na de laatste persconferentie kregen we een tal van annuleringen”, vertelt mede-eigenaresse Marian Freriks. Vanwege aangescherpte regels over het maximum aantal personen was al bekend dat er een aantal reserveringen kwam te vervallen in verband met groepsgrootte. Freriks merkt dat mensen ook deels overweldigd lijken door angst. "Wellicht is het terecht voorzichtig te zijn, maar volgens de huidige regels ben je met vier personen of met je gezin van harte welkom bij ons”, zegt ze. Freriks blijf er ondanks alles nuchter onder. "Gelukkig mag onze bootcamp als buitensport doorgaan en gaat onze mountainbikeverhuur goed. Voor de rest wil ik me geen zorgen maken over iets waar we geen invloed op hebben.”
Foto: Wilgenweard