Afbeelding
Foto:

Vrijwilligerswerk geeft zinnige tijdsinvulling

HELLENDOORN - Veel mensen zitten deze tijd thuis en vervelen zich stierlijk. Want: veel vaste activiteiten liggen stil en uitjes zijn even niet mogelijk. Om van de nood een deugd te maken, kunt u ook eens overwegen om - al dan niet alleen in de crisistijd - eens te kijken naar leuk vrijwilligerswerk of mogelijkheden om anderen te helpen.

Ook nu kunnen veel organisaties wel wat helpende handen gebruiken in uw omgeving. Veel ligt stil, maar zeker niet alles - bovendien zijn er nu ook vaste vrijwilligers die afhaken omdat ze bijvoorbeeld ziek of in quarantaine zitten. Een overzicht van lokale vrijwilligersvacatures is te vinden op www.hellendoorndoet.nl

Burenhulp
Nog mooier is het om eens in uw omgeving rond te kijken wat u voor een ander zou kunnen doen. Zo is het voor veel senioren lastig om boodschappen te doen of te bestellen. Ook ligt veel vervoer stil met bijvoorbeeld het ontbreken van de buurtbussen en andere vervoersmogelijkheden. Wat voor u een kleine moeite is, kan voor een ander in uw omgeving van onschatbare waarde zijn.