Afbeelding
Foto:

Lokale kruisbestuiving
door kraskaartje

Door EG-WÉL NIJVERDAL - Geen adventskalender met chocolade, maar een maand lang krassen voor een geldprijs. Dat is het idee achter de Decemberkalender. Vorig jaar begon ondernemer Jan Spithoff met een extra kraskaartje bij aankoop van deze kalender. Altijd prijs voor klanten én lokale ondernemers.

Voor het tweede jaar op rij kan men bij de Cigo in Nijverdal, Rijssen en Vroomshoop een prijs winnen bij aankoop van de populaire kraskalender. Het idee voor het extra kraskaartje kreeg Spithoff van twee andere Cigo-filialen. “In Heino en Klazienaveen zijn ze er al wat langer mee bezig, maar ik doe het net even anders”, stelt de ondernemer. “Bij hen maak je kans op een prijs, bij mij is het altijd prijs.”

Van laptop tot kortingsbon
De prijzen zijn beschikbaar gesteld door lokale ondernemers en leveranciers. De hoofdprijzen dit jaar zijn onder andere een laptop en iPad, beschikbaar gesteld door EG Computer Specialisten. Een ander voorbeeld is een weekend rijden in de nieuwe Ford Puma, aangeboden door Baan Twente - Ford Rijssen. “Er wordt ook kleding, etenswaren en kortingsbonnen beschikbaar gesteld door verschillende ondernemers”, vult Spithoff aan.

Kruisbestuiving
De ondernemer doet de ludieke actie om diverse redenen. “Natuurlijk probeer ik me te onderscheiden met deze kraskaart, maar collega-ondernemers zijn ook enthousiast.” Volgens Spithoff komt er een soort kruisbestuiving tussen winkels. “Wellicht wint iemand een kortingsbon voor de lokale poelier waar diegene normaal niet komt. Dit is voor de poelier een potentiële nieuwe klant.”

Zoektocht
Ondanks het winterse karakter van de Decemberkalender, begint Spithoff in de zomer al met de voorbereidingen. Zo benadert hij collega-ondernemers en zoeken ze samen naar een aan te bieden prijs. "De ene dag is dat een tuinmeubel, de andere dag een lading USB-sticks.” Op dit moment is er geen gebrek aan de kraskaartjes en dit zal ook niet snel gebeuren. "Als ik zie dat de actie echt heel hard gaat, ga ik weer de boer op om te zoeken naar extra prijsjes.” Meer info over deze actie vindt u op de Facebookpagina van Cigo Spithoff.