Leren programmeren in de bibliotheek

NIJVERDAL - De ZINiN Bibliotheek organiseert zaterdag 14 november weer de Coderdojo: dit keer over programmeren met de Mini Calliope. Dit start om 14.00 uur en deelname is gratis. Aanmelding is wel verplicht.

Tijdens de workshop Coderdojo op zaterdag 14 november gaan de deelnemers aan de slag met de Mini Calliope. Dit is een minicomputer die kinderen in contact brengt met programmeren en coderen. De workshop start om 14.00 uur en wordt gehouden in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Er is deskundige begeleiding aanwezig om samen met vrijwilligers te helpen bij het programmeren.

Wat is het?
De Calliope is een microcontroler die als leermiddel wordt gebruikt, laat zien dat iedereen kan coderen en dat je hier vooral veel plezier aan kunt beleven. Je kunt de Mini Calliope programmeren van een knipperlicht tot zelf aangedreven robots. Met een paar klikken op een aangesloten computer kunnen de deelnemers hun eigen programma voor de microprocessor maken, die de Calliope tot leven brengt. In onze maatschappij wordt coderen en programmeren steeds belangrijker. Bij de Coderdojo's in de ZINiN Bibliotheek kunnen kinderen en jongeren tussen de 7 en 17 jaar spelenderwijs leren coderen en programmeren onder deskundige leiding. Zo kunnen ze een eigen website bouwen of een spel maken in Scratch. Daarnaast leren ze ook andere ‘like minded' mensen kennen. Onderling kan kennis worden uitgewisseld en vormen deze middagen een leuke sociale ervaring.

Kaarten reserveren

Aanmelden of kaarten reserveren voor deze uitdagende en inspirerende programmeer-workshop kan via de reserveerlijn van ZINiN 0548-624489 of via de website www.zinin.com. Afhalen bij de kassa van de Tourist Info behoort ook tot de mogelijkheden.