Afbeelding

Geen Sinterklaasintocht in Nijverdal

Door EG-WÉL NIJVERDAL – Dit weekend zou de pakjesboot van de Sint via de Regge in Nijverdal arriveren. Door de laatste coronamaatregelen heeft Sinterklaascomité Nijverdal vorige week laten weten de festiviteiten te annuleren.

Al tientallen jaren helpt dit comité om de Sint zo feestelijk mogelijk te ontvangen. Dat het in 2020 er anders uit zou zien, was al ingecalculeerd. “Het was tot op het laatste moment kijken naar wat wel kon”, zegt Ewald Aaltink. Als goede kennis van de goedheiligman wist Aaltink samen met de rest van het Sinterklaascomité een alternatief op te zetten. “We hadden een programma in elkaar gedraaid, maar daarna de persconferentie van begin november afgewacht.” Na de bekendmaking van de nieuwe coronamaatregelen was het voor het comité duidelijk. “Het is niet verstandig om dit jaar een in- en uittocht te organiseren.”

Alternatieven
Toch heeft het Sinterklaascomité nog iets op touw kunnen zetten. Zo hebben ze ook dit jaar weer een heuse Sinterklaasfilm in één week opgenomen. De film, genaamd ‘Sinterklaas en de problemen met het Pietenhuis’, zal op 21 en 22 november in het ZINiN Theater Nijverdal spelen. Voor de mensen die geen kaartje konden bemachtigen zal de film vanaf 22 november om 18.00 uur te zien op het YouTubekanaal Sinterklaas Nijverdal. Verder zegt Aaltink dat kinderen een kleurplaat kunnen ophalen bij alle winkeliers in Nijverdal. Deze kan vervolgens ingeleverd worden bij het Huis van Sint (voormalig pand EP Nijverdal aan de Grotestraat). Kinderen kunnen hier ook vragen op zetten voor Sinterklaas. “Daarbij moeten ze wel een e-mailadres op de kleurplaat zetten zodat Sinterklaas kan antwoorden!”, aldus het comitélid.

Volgend jaar
Sinterklaascomité Nijverdal hoopt volgend jaar de Sint en zijn Pieten weer feestelijk welkom te heten in het dorp. "Aan ons enthousiasme ligt het niet. We zijn alleen bang dat er bij slechts één Pietje al groepsvorming ontstaat.” Aaltink zegt dat er dit jaar wederom een uittocht zou zijn, maar ze ook daarmee tot volgend jaar wachten. "Erg jammer, maar dat de kinderen dit jaar geen Sinterklaasbeleving hebben, dat missen we het meest als organisatie.”