Afbeelding
Foto:

"First Dates was een avontuur!"

NIJVERDAL - Dat alleen verstokte en wanhopige vrijgezellen meedoen aan het programma First Dates is een grote misvatting. Matthijs ter Avest zag het als een groot avontuur.

Dat Matthijs meedeed heeft hij te danken aan een vriend. Na een scheiding en een moeilijke en verdrietige periode was hij weer klaar om naar de toekomst te kijken. Hij had het daarover met collega en vriend Dave Groote Wolthaar uit Luttenberg, met wie hij samen op kantoor werkt en die zij eigenlijk voor de grap: "Doe mee met First Dates." Eerst nam Matthijs die opmerking niet serieus, maar na meerdere plaagstootjes dacht hij uiteindelijk toch: "Waarom eigenlijk niet?"

Verwachtingen
Enige tijd na het aanmelden had hij contact met de redactie van het programma en werd er uitvoerig gesproken over wie hij was en wat hij zocht. Bij de opnames enkele weken geleden bleek wel dat de redactie de spijker op de kop had geslagen. Hij werd gekoppeld aan Charisma. "Mijn roots liggen in Colombia en hoe groot is dan de kans dat je iemand in Nederland treft die ook een Colombiaanse achtergrond heeft?" Ook tijdens het diner bleek dat Matthijs en Charisma veel raakvlakken hadden. Toen de rekening werd gebracht, reageerden beiden dat deze te vroeg kwam. Op de vraag 'Willen jullie elkaar nog een keer zien' antwoordden beiden volmondig ja.

Vervolg
Het klikte zo goed dat slechts enkele dagen na de opnames al een tweede afspraak volgde. Daar bleef het niet bij. Het contact werd voortgezet met app-en, bellen, beeldbellen tot in de late uurtjes en er volgden meerdere ontmoetingen. Eerst dachten Matthijs en Charisma nog dat ze zelf wel voor meer dan vriendschap zouden willen gaan, maar de ander niet. Tijdens een open en eerlijk gesprek bleek deze gedachte niet op waarheid gestoeld. "We hebben beiden uitgesproken dat wat we hebben leuker is dan alleen vriendschap", aldus Matthijs. "Het is heel onwerkelijk hoe snel het allemaal is gegaan. Bij First Dates loopt 8 van de 10 dates op niets uit, maar wij hebben een klik. Ik weet niet of ik het al een relatie wil noemen, maar het is veelbelovend. Ik kan het iedereen aanraden!"

Afbeelding