kerstcadeau, pakket
kerstcadeau, pakket Foto:

Kerstgift voor het Hulpfonds

HELLENDOORN - Het Hulpfonds Hellendoorn heeft een kerstgift ontvangen van 500 euro van de H. Hartstra-Stichting. De stichting werd in de jaren '60 opgericht door Henk Hartstra met als doel financiƫle steun te verlenen aan onder meer organisaties die zich inzetten voor het bestrijden van armoede. De bestuursleden delen aan het eind van het jaar altijd een kerstgift uit.

De gift die het Hulpfonds ontvangt, is bestemd voor kinderen die opgroeien in een gezin waarin weinig geld is. Als ouders minder dan 120% van de bijstandsnorm verdienen kunnen ze via het Hulpfonds een bijdrage krijgen vanuit het Kindpakket. De ondersteuning is bedoeld zaken als speelgoed, een dagje naar de dierentuin, een goede schooltas of de aanschaf van een fiets, een laptop of mobiele telefoon. De hoogte van het bedrag is mede afhankelijk van de leeftijd van het kind. Er geldt ook een maximumbedrag per jaar.
Alle voorwaarden staan op www.stichtinghulpfondshellendoorn.nl/kindpakket. Hier vindt u ook de Vergoedingenlijst Kindpakket 2020. Daarnaast kunt u voor meer informatie bellen naar 06-49814827 of een e-mail sturen naar kindpakket@stichtinghulpfondshellendoorn.nl.