Afbeelding
Foto:

Cadeautjes voor kinderen voedselbank

RIJSSEN-HOLTEN - Voorgaande jaren was er rond deze tijd altijd een gezellig sinterklaasfeestje bij De Oude Plus in Rijssen, speciaal voor de kinderen van de voedselbank Rijssen-Holten. Ze kwamen dan gezellig met de ouders en er was een Sint en een Piet aanwezig. Ze kregen dan altijd een extra cadeautje van Linda Wolterink uit Holten. Zij runt daar de kledingwinkel Lotz & Linde en had daarbij eerder ook altijd een afdeling Lotz of Toys. Daar is zij mee gestopt. Dit jaar kan er vanwege corona dus geen feestje plaatsvinden.

“Wij wilden dit jaar, ondanks alles, wel weer graag een cadeautje regelen voor de kinderen van de voedselbank. Helaas is besloten om de cadeaus nu mee te geven tijdens de uitgifte van de voedselpakketten”, meent Wolterink. Zij hielden altijd een flessenspaaractie in de winkel omdat ze het belangrijk vond dat de kinderen van de voedselbank ook een mooi cadeau zouden krijgen. “Het hele jaar door konden mensen hier hun lege flessen brengen en met de opbrengst daarvan werden de cadeautjes voor de kinderen verzorgd. Maar vanwege de coronaperikelen hadden wij de flessenactie op een laag pitje gezet, al zijn er wel een aantal mensen geweest die het hele jaar door alsnog flessen bij ons hebben ingeleverd. Daar zijn we heel blij mee.”

Donaties bedrijven
"Doordat wij nu een aantal mooie donaties hebben ontvangen van bedrijven, kunnen wij dit jaar alle kinderen, ongeacht leeftijd, een cadeautje geven. Voorgaande jaren was dit tot 12 jaar.” Ook Jeanet Geerling, bestuurslid kleding- en voedselbank Rijssen-Holten is blij dat de kinderen alsnog een presentje ontvangen. Het ophalen van de pakketten gaat vanwege corona op afspraak. Nu met cadeautjes op 4 december. "Niet alleen de jongere kinderen maar ook de pubers krijgen een cadeau. Wij willen Linda Wolterink en medewerkers en ook de bedrijven namens de voedselbank bedanken.”

Op foto: Linda Wolterink