Speciaal voor René
Speciaal voor René Foto: EMILE-WILLEMS

Heb aandacht voor elkaar

De decembermaand zal dit jaar heel anders zijn dan vorig jaar. Toch kunnen we het deze maand met de nodige creativiteit gezellig maken tijdens Sinterklaas, Kerst en de jaarwisseling. Er zijn volop mogelijkheden elkaar digitaal te ontmoeten. Natuurlijk gaat er niets boven fysiek gezellig samenzijn, maar we moeten er met elkaar het beste van maken. Dat doen we voor ieders gezondheid.

Het is nog altijd niet verantwoord om met veel mensen fysiek bij elkaar te komen. Daar is het aantal coronabesmettingen in Twente nog altijd te hoog voor. Laten we in gedachten stilstaan bij alle mensen in de zorg, die ook tijdens de feestdagen met man en macht weer aan het werk zijn om de vele coronapatiënten in de ziekenhuizen en in de verpleeghuizen te verzorgen. Wij kunnen met elkaar erger voorkomen door bovenal voorzichtig te blijven en ons aan de regels te houden.

Kerstkaartenactie
Aandacht voor elkaar juist in deze tijd is een kleine moeite en een groot plezier. Ik sluit me dan ook graag aan bij de mooie kerstkaartenactie van Stichting De Welle. Als je een kerstwens met postzegel bij De Welle in de kerstbrievenbus gooit aan de Constantijnstraat, zorgt De Welle ervoor dat alle kaarten verstuurd worden naar mensen die dit gebaar zeker kunnen waarderen. Eenzaamheid ligt in coronatijd op de loer. Dat geldt niet alleen voor de eenzame ouderen. Ook jongeren hebben het niet makkelijk in deze tijd. Alles wat ze leuk vinden ligt stil. Sporten, uitgaan, vrienden ontmoeten: het kan allemaal niet.

Steun de lokale ondernemers
Als u deze maand nog cadeautjes gaat kopen, steun dan de lokale ondernemers. Vooral de cafés, restaurants en culturele organisaties maken zware tijden door. Creatief als de horeca-ondernemers en culturele instellingen zijn in onze gemeente, bieden zij u ook prachtige decembergeschenken aan. Daarnaast hebben de winkeliers in onze gemeente een veelzijdig aanbod. Zij pakken graag een mooi decembercadeau voor u in. Dus doe uw aankopen zoveel mogelijk lokaal, als het even kan.

Grote waardering
We maken met elkaar al maanden lang een bizarre tijd mee. Ik heb grote waardering voor de manier waarop u zich zo goed en zo kwaad mogelijk heeft aangepast aan de uitzonderlijke situatie. Die waardering heb ik ook voor de creativiteit van onze ondernemers en werkgevers. Helaas moeten we echt nog even volhouden.

Nog altijd leveren we een strijd tegen een virus dat kwetsbare en ook gezonde mensen plots ernstig ziek kan maken. Dat is nog altijd de realiteit, die soms hele families raakt. Ook in onze gemeente. Ik leef mee met inwoners, die de afgelopen tijd zelf of in de familie te maken kregen met het coronavirus. Ik hoop dat u en uw dierbaren weer volledig herstellen.

Gelukkig wordt er met man en macht gewerkt aan een vaccin. Als er een goed werkend en veilig vaccin beschikbaar is, wordt er in het voorjaar van 2021 gestart met de vaccinatie in Nederland. Dat geeft hoop voor ons allemaal en geeft ons licht in de donkere dagen voor kerst.

Ondanks de uitzonderlijke tijd houden we de moed erin.

Blijf gezond, blijf vrolijk en heb aandacht voor elkaar.

Anneke H. Raven

Burgemeester.