Afbeelding
Foto: Staatsbosbeheer

Een frisse neus!

NIJVERDAL - Buitencentrum Sallandse Heuvelrug is het ideale vertrekpunt voor een heerlijke wandeling in december. Ga lekker met het gezin even naar buiten om een frisse neus te halen. Er worden ook regelmatig wandelingen onder leiding van een gids georganiseerd.

Op 20 december staat er een seizoenswandeling op de planning. Een wandeling van zo'n 5 km die geschikt is voor iedereen vanaf 6 jaar. De gids vertelt tijdens de wandeling meer over de natuur, cultuurhistorie en het ontstaan van de Sallandse Heuvelrug. Ook tweede kerstdag kan er onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer gewandeld worden op de Sallandse Heuvelrug. Dit tocht is niet geschikt voor kinderen.

Bosuilen
Op maandag 28 december is er in de schemer een wandeling over de Sallandse Heuvelrug. Deze staat in het teken van de bosuil. In december laten de bosuilen van zich horen. Ze gaan namelijk op zoek naar een partner. Onderweg vertelt de gids over de leefwijze van de uilen. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Schemerwandeling
Dinsdag 29 december wordt er ook gewandeld in het donker. Leer de Sallandse Heuvelrug op een andere manier kennen. Wat verandert er als het donker wordt? Er gaan dieren slapen en andere worden juist wakker. Ook op 30 december wordt er in het donker gewandeld, tenzij er geen bewolking is. Het is namelijk dan weer volle maan!

Boeken
Genoeg mogelijkheden om op eigen gelegenheid of onder leiding van een gids op pad te gaan. Deelnemen aan één van de wandelingen met gids? Kijk op de website van Staatsbosbeheer, www.staatsbosbeheer.nl. Hier kan gereserveerd worden en wordt geïnformeerd over de coronamaatregelen. De activiteiten kunnen nog afgelast worden door opgelegde beperkingen vanuit de overheid.