Afbeelding
Foto:

Plan De Grave Haarle: een historische naam

HAARLE - Haarle mag gaan bouwen aan de noordkant van het dorp. Er wordt een nieuwe wijk gerealiseerd waar plek is voor zo’n 30 woningen. De uitgifte van de kavels laat nog even op zich wachten.

De grond hoorde van oudsher bij boerderij De Grave, die in 1970 door brand werd getroffen. Die naam is sinds het einde van de 18e eeuw verbonden aan de familie Kemper op Grave. De naam De Grave bestond al in de 17e eeuw. De eerste vermelding staat in het Vuurstedegeld-register uit 1675. Er moest in die tijd voor een vuurstede (schoorsteen of oven) belasting betaald worden.

Passende naam
Enkele familieleden van de familie Kemper op Grave hebben het initiatief genomen om deze nieuwbouwwijk de naam De Grave te geven. Wethouder Overmeen-Bakhuis, wethouder ruimtelijke ordening van de gemeente Hellendoorn, was meteen erg enthousiast over de voorgestelde naam en over het initiatief. Daarom heeft de gemeente, na ambtelijk overleg, de nieuwe naam omarmd. De werktitel van het plan is vanaf heden Plan De Grave Haarle. En wie wil er straks nou niet graag wonen op De Grave.