Afbeelding
Foto:

Beleef wintersfeer in het leuke Kerstdorp van de TAG

NIJVERDAL - Nu de Sint weer naar Spanje is afgereisd zien we uit naar Kerst. In de TAG, de Temporary Art Gallery aan het Keizerserf naast Magnolia en de Hema, is een sfeervol Kerstdorpje opgesteld.

Kom Kerstsfeer proeven uit vroeger tijd toen er nog volop sneeuw viel en we rondjes reden op de schaatsbaan. We gooiden sneeuwballen, maakten sneeuwpoppen en moesten de stoep schoonvegen voor de voorbijgangers! Prachtig besneeuwde gebouwen, lichtjes en bomen zijn het landschap waar een treintje ons weer thuisbrengt. Verschillende huisjes zijn gemaakt naar een ontwerp van Anton Pieck en verder is het allemaal romantiek in de cottagestijl. Al dit soort taferelen is te bewonderen in het Kerstdorp van Joop Essers, lid van de Kunstfabriek Nijverdal. De TAG is geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur op de dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. De toegang is gratis. Ook zijn hier allerlei kunstwerken van een twintigtal collega kunstenaars te bewonderen.

Gebouwen op schaal
Sinds twaalf jaar maakt Joop Essers in klei, op een romantische en artistieke wijze, mooie gebouwen op schaal. Ook zijn laatste werken zijn in de TAG te bewonderen zoals Huize de Eversberg, Schuilenburg, de Oale Bleeke en de Watertoren. Joop is verder in opdracht bezig het art nouveau huis aan de Kerkstraat 1 in Nijverdal te creƫren. Ook maakt hij op dit moment het aansprekende nieuwe Niverplast gebouw. Hij levert zijn kunstwerken ook aan particulieren in de USA en andere landen. Via een drietal foto's en gebruikmakend van Google Maps kan hij internationaal opdrachten uitvoeren. Voor wie belangstelling heeft is het mogelijk workshops bij Joop Essers te volgen in de Kunstfabriek Nijverdal. Aanmelden kan via joop.essers@hotmail.com