Afbeelding
Foto:

Kerstactie Raad van Kerken gestart

HELLENDOORN - Afgelopen donderdag 3 december is de Kerstactie voor de Minima 2020 gestart en staan de bekende spandoeken weer op verschillende plaatsen in onze gemeente.

Op deze wijze wordt de aangepaste Kerstactie onder de aandacht gebracht van de inwoners van de Gemeente Hellendoorn. Want de Raad van Kerken heeft hun hulp nodig om voor 750 minimagezinnen een mooi gevulde enveloppe te maken. En dit jaar kan de hulp alleen maar bestaan uit een financiële bijdrage. Door de coronaproblematiek is de bekende wijze van inzamelen, inpakken en bezorgen te risicovol, voor zowel de vrijwilligers als de ontvangers. Via de spandoeken laat de Raad van Kerken dus weten dat er géén inzameling van producten is, maar dat er geld nodig is om de actie te laten slagen.

Speciale enveloppe
Er is voor de Kerstactie 2020 een speciale enveloppe ontworpen waardoor de ontvangers meteen kunnen zien dat daar de Kerstattentie van 2020 inzit. De enveloppen zijn klaar om gevuld te worden, maar daarvoor moet eerst de bankrekening nog aangevuld worden. Er wordt gehoopt op een mooie financiële bijdrage van bedrijven, particulieren, organisaties, scholen etc. zodat ook dit jaar veel medebewoners zullen ervaren dat er aan hun gedacht wordt.

Doneer ook
Steun is mogelijk via bankrekening nummer: NL78 RABO 0132 5882 42 t.n.v. Raad van Kerken-Kerstpakkettenactie. De Raad van Kerken is verwachtingsvol over het goede verloop van de huidige Coronaproof actie, maar men hoopt in 2021 de "Kerstpakkettenactie voor de Minima” toch weer op de bekende traditionele wijze te kunnen organiseren.