Afbeelding

Singer-songwriter VanWyck in De Smidse

Algemeen

NIJVERDAL - Singer-songwriter VanWyck brengt intieme folk en americana naar De Smidse. Singer-songwriter VanWyck maakt donkere folk met een gouden randje. Op zaterdag 21 januari om 20.30 uur staat deze Amsterdamse met Nieuw Zeelandse roots in De Smidse in Nijverdal. Haar warme, donkere alt-folk en americana doen denken aan Nathalie Merchant, Leonard Cohen en Laura Marling. Ook popprofessor Leo Blokhuis is het talent van VanWyck niet ontgaan: ‘Ze zingt de ene na de andere parel. Ik ben erg onder de indruk van haar muziek’.

VanWyck is de artiestennaam waaronder componist en zangeres Christine Oele haar muziek uitbrengt. Het bestaat uit sobere, intieme folk en americana en werd al door verschillende internationale muziekblogs opgepikt. Critici vergeleken haar werk met grootheden als Leonard Cohen, Nathalie Merchant, Damien Rice en Laura Marling.

Verhalende songs

VanWyck komt naar De Smidse met haar ‘The Epic Tale of The Stranded Man’ tour, naar haar gelijknamige vierde album. Ze brengt in haar songs het verhaal van een gewonde man die aanspoelt op een eiland en een vrouw die de man onderdak biedt. De man weet niet meer wie hij is en de vrouw probeert hem gerust te stellen en op te beuren. De liedjes worden wisselend gebracht vanuit het perspectief van de man of de vrouw. Het resultaat is een prachtige verhalenwereld voorgespiegeld door VanWyck.

VanWyck en De Smidse: perfecte combinatie

ZINiN is blij met de komst van VanWyck naar De Smidse. Haar muziek past perfect in de sfeer van deze prachtige locatie. Kaarten à 17,50 euro zijn online te reserveren via www.zinin.com, via de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.