Afbeelding

Wie wordt de winnaar van de Curling Cup 2022?

Algemeen

NIJVERDAL - Vrijdag 6 januari is het tijd voor de finalerondes van de Curling Cup op de schaatsbaan in het centrum van Nijverdal. Zestien teams zullen vanaf de achtste finale strijden voor een plekje in de finale, waarna één team naar huis gaat met de ‘SuperBokaal’.

De organisatie is ieder jaar in handen van Tafelronde 175. “Het is ook dit jaar weer een fantastisch evenement. We hadden 36 teams, wat weer een stijging is ten opzichte van voorgaande jaren”, aldus tafelaar Martijn Rutgers. Er kunnen volgend jaar nog meer teams deelnemen volgens Rutgers. “Er kunnen maar liefst 64 teams meedoen aan het Nijverdalse curling event. Maar dan zitten we echt rammetje vol.”

Jeu de boules

De vierde editie van de Curling Cup leek af en toe een waterschuiver-evenement te worden. Door regenval en moeilijkheden om de baan gekoeld te houden moesten de organisatoren de baan goed watervrij houden. In 2019 is de finale al eens verplaatst vanwege een te natte baan. Gezien de ijsbaan dit jaar tot en met 8 januari staat, is een verschuiving in 2023 wat lastiger bij slecht weer. Rutgers lijkt hier niet bang voor te zijn. “We gaan voor de fun factor, we zitten niet op Europees niveau. Desnoods gaan de finalisten jeu de boules spelen”, grapt de tafelaar. Weer of geen weer, Nijverdallers kunnen van één ding zeker zijn. “Er komt sowieso een dikke afterparty in de tipi.


“De derde helft is net zo belangrijk” 

Goede doelen

“Het gaat niet alleen om het curlen. De gezelligheid en derde helft zijn net zo belangrijk als de cup”, zegt Rutgers. Daarnaast verbinden de heren goede doelen aan hun evenementen. Deze editie van de Curling Cup kent er twee. IJsbaan Nijverdal is het eerste initiatief dat gesteund wordt. Het tweede goede doel komt vanuit de curlingteams. Bij opgave konden de deelnemers een maatschappelijke organisatie voorstellen. De tafelheren hebben de suggesties gelezen en een keuze kunnen maken. “Dit jaar hebben we gekozen voor de Voedselbank.”

Tafelronde 175

“Tafelronde 175 Hellendoorn / Nijverdal is een vereniging voor mannen tussen de 18 en 40 jaar. Mannen die onderlinge vriendschap hoog in het vaandel hebben staan. Die zich willen blijven ontwikkelen, ontplooien en ondertussen hun expertise en tomeloze energie in willen zetten voor het goede doel. Die kennis en ervaring willen delen en niet terugdeinzen voor een levendige discussie.”

Tekst: EG-Wél