Afbeelding

Toneelclub presenteert ‘Broer zoekt Vrouw’

Algemeen

NOTTER - Toneelclub Zuna brengt ‘Broer zoekt Vrouw’, geschreven door Harm Dijkstra, op de planken. Kaarten voor de voorstellingen van 11, 17, 18, 24 en 25 februari in Kulturhus Irene in Notter zijn inmiddels te reserveren.

‘Broer zoekt Vrouw’ speelt zich af in de woonkeuken van de wat ouderwetse dorpsgarage van de familie Meulenbelt. Meindert Meulenbelt woont daar met zijn dove, licht dementerende vader en met zijn broer Mans. Mans is wat zwakbegaafd maar niet op alle terreinen.

Riki, de buurvrouw, houdt een oogje in het zeil. Tante Miene had zo gedacht dat zij, als ouderwetse vrijgezelle tante, het heft in deze huishouding maar eens tijdelijk in de handen moet nemen. Hoe moeten de jongens het anders redden? Maar zuster Fijnvandraad, een strenge harde wijkzuster, wil de zaken wel even naar haar hand zetten, zo moet het en niet anders.

Meindert is een flinke kerel en omdat er op elk potje wel een deksel past, moet er maar eens een advertentie gezet worden. Meindert wil dat zelf eigenlijk niet maar tante Miene begint hem op een gegeven moment ook de keel uit te hangen en hij begint er toch anders over te denken.

Mans wil hem wel helpen en die bedenkt: “Broer zoekt vrouw.” Daarop verschijnen twee kandidaten ten tonele: Loesje, een wulps ding waar Rinus meteen op valt. Rinus is een vrolijke, ondeugende jonge kerel die al weken een meid versiert (volgens zijn zeggen). Hij is leerling monteur en wil graag adviezen geven als het op het versieren van een vrouw aankomt. De tweede kandidate is Bertha, een dominant type met weinig gevoel en meer het type “van dik hout zaagt men planken”.

Zij is meer het type voor Wolter van der Stang, handelaar en opkoper van oud ijzer. Ook hij geeft graag goede adviezen net als Rinus. Mans moet de kandidaten eerst maar eens op de proef stellen, met alle gevolgen van dien. Uiteindelijk overwint de ware liefde.

‘Broer zoekt Vrouw’ is te zien op 11, 17, 18, 24 en 25 februari in Kulturhus Irene te Notter. De voorstelling begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Tijdens de pauze zal er een verloting gehouden worden. Kaarten kosten 7,50 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via toneelclubzuna.nl of bel naar 0651062216 (dinsdag, woensdag en donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur).