Afbeelding

Bidden langs het kanaal: Doe goed, zoek recht

Algemeen

TWENTE - De Week van gebed voor eenheid van christenen 2023 moedigt kerken aan om goed te doen en recht te zoeken. Bijzondere aandacht is er voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid. Tijdens de Week van gebed voor eenheid bidden wereldwijd miljoenen christenen mee. Door samen te bidden wordt verbonden ervaren met God en met elkaar. Tegelijk wordt verantwoordelijkheid voor anderen getoond door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven.

Het materiaal voor de Week van gebed voor eenheid 2023 werd voorbereid door kerken uit de Amerikaanse staat Minnesota. Zij kozen het thema ‘Doe goed, zoek recht’ uit, naar aanleiding van een Bijbeltekst uit Jesaja 1 vers 17. In het materiaal van dit jaar wordt gekeken naar de rol van de kerk en gebeden om eenheid.

Kanaal Almelo-De Haandrik

In de dorpen aan het kanaal ‘Almelo – De Haandrik’ staan diverse kerken aan het kanaal, maar ook in de dorpskern. Alle deelnemende kerken heten eenieder van harte welkom. Christenen worden opgeroepen om mee te doen in de gebedsweek voor éénheid.

De zeven avonden ‘Bidden langs het kanaal’ worden gehouden van 15 tot en met 21 januari en beginnen om 19.15 uur, behalve de eerste avond die begint om 19.00 uur. De eerste avond is op 15 januari in De Schoof in Daarlerveen en met medewerking van Projectband ‘High Hopes’. Na afloop is er koffie/thee en tijd voor ontmoeting. ‘Bidden langs het kanaal’ wordt vervolgd in achtereenvolgend Sint Willibrord (Geerdijk), Hervormde Kerk (Beerzerveld), Grote Kerk (Vriezenveen), De Kruiskerk (Daarlerveen) en Het Anker (Vroomshoop). De laatste is het kinderprogramma op 21 januari in de Mariakapel in Geerdijk en deze is alleen online te volgen.

Abonneren

Wie niets wil missen, kan zich kosteloos abonneren op het YouTube kanaal Verspieders Express. Er is daar ook een promotiefilm met meer informatie te vinden. Voor vragen en/of reacties kan een e-mail gestuurd worden naar verspieders.express@gmail.com.