Nieuwe partij in oprichting in gemeente Hellendoorn

Lokaal Hellendoorn begon december met dertien raadsleden. Tijdens de laatste raadsvergadering in 2022 bleken niet alleen Matthijs Knobben en Gerrit Haselhorst Lokaal Hellendoorn te hebben verlaten. Ook Anja Wolterink, Jan Veneman en Martien Versmissen hadden afscheid genomen van Lokaal Hellendoorn en gaven aan zich te beraden over hun toekomst.

HELLENDOORN - Matthijs Knobben en Gerrit Haselhorst hebben na de raadsvergadering de stoute schoenen aangetrokken en de vertrekkende voormalige partijgenoten benaderd en gesproken. Dat is positief verlopen, waarbij Jan Veneman zijn uiteindelijke beslissing over de feestdagen heen heeft getild. Het heeft ertoe geleid dat zij de handen ineen hebben geslagen. Het vijftal heeft besloten onder gezamenlijke vlag verder te gaan. De formaliteiten voor het oprichten van een nieuw partij vinden binnenkort plaats. En over een inspirerende naam en de “kleuren van de vlag” worden de komende weken knopen doorgehakt.

De nieuwe fractie laat weten dat zij het coalitieakkoord onderschrijft en het college steunt. Anja Wolterink, Gerrit Haselhorst, Martien Vermissen, Jan Veneman en Matthijs Knobben hebben er zin. "We pakken samen energiek, gedreven en voortvarend het raadswerk in het nieuwe jaar weer op!"