Foto: Mervade Akihary
Foto: Mervade Akihary Foto: Mervade Akihary

Expositie van FotoClub Nijverdal Hellendoorn

FotoClub Nijverdal Hellendoorn (FCNH) houdt een expositie in Het Ravijn te Nijverdal van zaterdag 14 januari tot en met zaterdag 4 februari 2023. Een groep amateurfotografen uit de gemeente Hellendoorn die allen een andere visie hebben op fotografie, houden een foto-expositie. Van jong tot oud, van beginner tot gevorderd en een mix van man en vrouw, laten hun mooiste foto's zien. Ontdek de wereld door de ogen van de fotografen van de fotoclub. 

NIJVERDAL - Dit jaar is gekozen voor een vrij thema waarbij de deelnemende fotografen werden uitgedaagd de mooiste foto van het afgelopen jaar te tonen. De foto's zijn in de hal van Het Ravijn opgehangen zodat iedere bezoeker voor of na het sporten of tijdens evenementen hiervan kan genieten. De fotoclub wil hiermee graag haar bestaan onder de aandacht brengen. 

De fotoclub bestaat inmiddels bijna vijf jaar, opgericht in maart 2018, en heeft als doel om fotografie voor amateurfotografen te bevorderen door technische en creatieve vorming. Dit willen ze bereiken door het organiseren van clubavonden, foto-opdrachten, lezingen, exposities, wedstrijden, excursies en nog veel meer. De club telt momenteel 28 leden en met grote regelmaat komen deze leden samen op de clubavond. Het maken van een goede foto vraagt om creativiteit, een goede kijk op de wereld en de gebeurtenissen om ons heen. Daarnaast is ook kennis van apparatuur en fototechnieken nodig om tot een goed resultaat te komen. Al deze aspecten worden tijdens de clubavonden en praktijkuitstapjes besproken en beoefend.


Het Perfecte Plaatje 

Tijdens de expositie is ook de foto van Mervada Akihary te bewonderen. Mervada won met deze foto de thuisopdracht van het bekende TV programma "Het Perfecte Plaatje". Mervada staat binnen de club bekend als zeer creatief en inspirerend. 

Verder is er een groep die zich bezighouden met nabewerking van foto's, waarin de leden gezamenlijk hun kennis en kunde verder ontwikkelen. Al met al een veelzijdige en creatieve club en een aanwinst voor de gemeente Hellendoorn. Voor meer informatie

www.fotoclubnijverdal hellendoorn.nl