Met het doorknippen van het lint werd het ontdekplein officieel geopend.
Met het doorknippen van het lint werd het ontdekplein officieel geopend. Foto:

Het ontdekplein De Twijn is samen met de kinderen geopend

De gebruikers van De Twijn, basisschool Talentrijk, basisschool Reggewijs, Columbus Junior en de VvE, hebben de handen ineengeslagen om een prachtig schoolplein te ontwerpen en vorm te laten geven. Hier kunnen de leerlingen spelen, ontdekken en leren. Het ontdekplein De Twijn werd afgelopen woensdag feestelijk geopend.

NIJVERDAL - In 2019 ontstond het plan om het plein van De Twijn aan de P.C. Stamstraat te Nijverdal te vergroenen. Na een aantal warme zomers bleek dat de temperatuur op het schoolplein erg hoog werd, waardoor het niet altijd fijn was om er te spelen. Ook was het plein, met name voor de jongere kinderen, onoverzichtelijk. Samen met de leerlingen van de leerlingenraad is gekeken naar een nieuwe indeling en een andere invulling van het plein. Zo ontstond er de wens voor een ontdekplein! Meer groen, meer overzicht, meer uitdaging en meer educatieve mogelijkheden. Mede dankzij subsidie van de provincie Overijssel, Jantje Beton en de Gemeente Hellendoorn zijn alle aanpassingen en vernieuwingen gerealiseerd.

De eerste aanzet voor het plan


is gemaakt met behulp van Visser Tuin Creatie. Het verdere ontwerp en uitvoering van het schoolplein/ontdekplein is gedaan door Hoveniersbedrijf Odink.
In december 2021 was het voorplein aan de beurt. Er zijn bomen geplaatst om schaduw te creëren en hagen om het plein in zones op te delen. In december 2022 was het achterste gedeelte van het schoolplein aan de beurt. Hier is het ontdekplein gecreëerd met een plek voor het geven van buitenlessen waar een zestal picknicktafels staan met een schoolbord. Er is een heuvel met glijbaan, er zijn paden en er zijn stappaaltjes om lekker op te spelen. Daarnaast staat er een bijenhotel, is er een zaaituin en staan er fruitbomen en twee moestuinbakken.

Afbeelding