Duikboot in de diepe zandkuil tijdens de Mountainbikemania 2022 (foto: ANNAUF)
Duikboot in de diepe zandkuil tijdens de Mountainbikemania 2022 (foto: ANNAUF) Foto: ANNAUF

Schrijf snel in voor Mountainbikemania

"Elke editie is anders en mensen verwachten dit ook van ons", vertelt Tourbuffel Koen Prinsen. "Zelfs doorgewinterde Hellendoorners die denken de weg wel te weten in het dorp zijn nog wel eens verrast. We rijden namelijk ook over privéterreinen waar je niet zomaar komt.” Ook voor de Mountainbikemania 2023 die verreden wordt op 21 oktober kan weer wat verwacht worden.

HELLENDOORN - Elk jaar koppelt de mountainbikevereniging een thema aan hun avontuurlijke avondtour. Wat het thema dit jaar zal zijn wil Prinsen nog niet naar buiten brengen. "Maar als je ons goed in de gaten houdt zie je misschien wel waar we naar hinten.” Het gaat volgens hem vooral om de belevenis. “Die is groter dan ik bij andere evenementen zie. Bij ons draait het om die beleving, humor, gekkigheid.” Hiermee wil de Tourbuffel niet zeggen dat de rit slechts een grap is. “Sportiviteit en uitdaging staan ook hoog.”
“Naast alle fun kent de tocht ook een aantal zware klimmen op de Hellendoornse berg en een pittig parcours door het Reggedal.” Met minimaal 15 en maximaal 60 kilometer kunnen deelnemers zelf kiezen welk parcours ze afleggen en hoe pittig ze het willen hebben. “Het startvak is geopend van 18.00 tot 19.30, De start is om 19.00 exact! Naast een helm is goede verlichting en een goed humeur verplicht.”
Om zeker te zijn van een goed humeur verzorgen de Buffels hun deelnemers (optioneel) voor en na de tocht. Voorafgaand aan de tocht is er een stamppot- en pastabuffet. Dit geeft niet alleen een goede bodem voor de fietstocht, maar ook voor de afterparty. “Iedereen die aan de tocht deelneemt heeft een afterparty, daarnaast alle zijn vrijwilligers en dergelijke ook welkom. Iedereen die deel uitmaakt van het evenement is welkom.”
Meer informatie over SVDO Tourbuffels of Mountainbikemania? Kijk dan op

mountainbikemania.nl

Iglo ter hoogte van de ijsfabriek
Ook dit jaar is er weer plek voor 1800 deelnemers