Zelfredzaamheidscursus voor volwassenen bij Ravijn

NIJVERDAL - "Vanuit verschillende welzijnsorganisaties maar ook van de individuele inwoner bereikte ons de vraag over de mogelijkheid voor volwassen zwemles, zelfredzaam- en vaardigheidscursussen", vertelt een medewerker van Het Ravijn. "We zien daarnaast een populatie van verschillende culturen en achtergronden waar ook zwemvaardig- en veiligheid een groot aandachtspunt is waar we als zwemaccommodatie rekening mee houden."

Stichting De Welle en Het Ravijn -zwem,sport,zorg- hebben de handen ineen geslagen om deze vraag te realiseren. Met behulp van de gelden van het lokaal sportakkoord kunnen de komende twee jaar vier zelfredzaamheidscursussen worden aangeboden. "We hopen dat we zo het risico op verdrinking in de Gemeente Hellendoorn kunnen minimaliseren."

Afgelopen donderdag startten de eerste tien volwassenen en zullen in 12 weken zelfredzaam worden. De les is niet zozeer gericht op het behalen van een diploma maar juist op het vergroten van de zwemvaardigheden en zelfredzaamheid. Wie meer informatie wil of zelf wil deelnemen, kan contact opnemen met dhr. H. Veenstra van stichting De Welle via: h.veenstra@stichtingdewelle.nl of via de receptie van Zwembad Het Ravijn Tel 0548 630 600 of via hetravijn@hellendoorn.nl