Voor de leerlingen met specifieke ondersteuningsbehoeften is er de Gouden Route.
Voor de leerlingen met specifieke ondersteuningsbehoeften is er de Gouden Route.

Verschil verbindt!

Algemeen

HELLENDOORN - “Wij staan voor bijzonder goed onderwijs, waarbij ieder kind, iedere ouder en iedere medewerker telt”, aldus de Stichting ‘Ieder kind telt’. “De stichting heeft 10 basisscholen en 1 school voor speciaal basisonderwijs die kinderen en ouders ontvangen vanuit een open christelijke levenshouding binnen de gemeente Hellendoorn.” De diverse scholen houden op 19 en/of 20 januari een open huis.

De basisondersteuning is op alle scholen gelijk. Binnen de stichting zijn afspraken gemaakt over de basiskwaliteit en alle scholen werken iedere dag weer aan de kwaliteit van die ondersteuning. Het aantal leerlingen op onze scholen varieert van 35 tot 250. “Zelfs een school met 250 leerlingen is nog geen heel grote basisschool.”

Iedere school biedt dezelfde basisondersteuning en daarnaast werkt iedere school ook aan een eigen onderwijsvisie en aan een eigen profiel. De taal die scholen hiervoor gebruiken is dan weer op alle scholen gelijk, zodat visie en aanbod van de verschillende scholen met elkaar vergeleken kunnen worden. 

Niet alle leerlingen hebben voldoende aan de basisondersteuning op de scholen van ‘Ieder kind telt’. “Voor de leerlingen met specifieke ondersteuningsbehoeften hebben we een leerstofaanbod in onze Gouden Route. Denk hierbij aan een aanbod voor de leerling die het rekenen meer op een praktische manier leert, de leerling met kenmerken van meer- en hoogbegaafdheid die aanbod en oefening krijgt voor de executieve functies en de leerling die Nederlands als tweede taal leert. Samen met Reggesteyn zorgen we voor een drempelloze overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs.”

Om een beeld te krijgen van de uitgangspunten van de stichting kan men terecht op de website www.iederkindtelt.nl. Daar is ook een animatie van het strategisch beleidsplan te vinden en is het jaarverslag in te zien. “De duidelijkheid, de eenduidigheid en het beeldende karakter van ons jaarverslag vormen een trots en eerlijk verhaal van ‘Ieder kind telt’.” 

Wie interesse heeft in een of meer scholen van Stichting ‘Ieder kind telt’ wordt uitgenodigd om contact op te nemen. Op de website zijn alle scholen met de bijbehorende contactgegevens te vinden. 

www.iederkindtelt.nl