Prins Lorenzo met zijn adjudant Jörgen, tijdens een geweldig prinsenbal dat een geslaagd carnavalsfeest garandeert. (Foto: Herlinde Dorgelo)
Prins Lorenzo met zijn adjudant Jörgen, tijdens een geweldig prinsenbal dat een geslaagd carnavalsfeest garandeert. (Foto: Herlinde Dorgelo) Foto: Herlinde Dorgelo

Ketelaars kronen hun prins carnaval

Over een maand barst het carnavalsfeest weer los in Hellendoorn. Met een vol programma verdeeld over drie dagen gaat carnavalsvereniging De Ketelaars het dorp een spectaculaire knalfuif bezorgen.

Hellendoorn - Vrijdagavond namen zij in hun residentie, poppodium De Lantaarn, alvast een voorproefje. Dit gebeurde tijdens het prinsenbal, waar de nieuwe prins en zijn adjudant bekend werden gemaakt. Het was de eerste keer dat dit bal plaatsvond in Hellendoorn. De nog jonge carnavalsvereniging kende sinds haar oprichting in 2019 namelijk nog altijd dezelfde prins. Prins Eddy, beter bekend als Prins Ketel 1, vond het na drie jaar wel eens tijd worden om het stokje over te dragen. "Het was een eer de eerste prins van deze carnavalsvereniging te mogen zijn en ik geef vol vertrouwen de scepter door”, zei hij lachend.

De bekendmaking van de nieuwe prins en zijn adjudant gebeurde onder het toeziend oog van de carnavalslieden uit Haarle, Nijverdal en Wierden. Ook Klepperderk was aanwezig, om als ambassadeur van het dorp een kijkje te nemen wie toch die nieuwe prins zou worden. Na een woordje van de Hellendoornse dorpsomroeper volgde tromgeroffel in de zaal en klonk door de speakers ‘opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, wij hebben ongelofelijke haast'. Onder dit iconische nummer van Herman van Veen kwam een tandem de zaal in rijden met achter het stuur adjudant Jörgen en op het tweede zadel de nieuwe prins van CV De Ketelaars, Prins Lorenzo. "Ik ben ongelooflijk trots dit jaar als prins carnaval rond te lopen en als aanvoerder van de vereniging het feest te leiden", vertrouwde hij het publiek toe in zijn eerste speech. Vervolgens riep hij de jonge generatie carnavalslieden het podium op, want de leerlingen van de Sint Sebastianusschool waren ook aanwezig. Zij hebben met prins Nathan en prinses Jazz hun nieuwe duo gekozen voor het kindercarnaval. Er werd geproost op het feest dat over een maand losbarst. Een feest, dat op basis van het enthousiasme en plezier van vrijdagavond, gegarandeerd een succes is.

Afbeelding