Afbeelding

Gerdien op de thee bij Judith Koerhuis

Algemeen

Deze keer voerde de reis binnen onze mooie gemeente me naar Nijverdal. Ik belde bij Judith aan en een vrolijke, goedlachse vrouw met een bos prachtige, rossige krullen heette mij van harte welkom. Deze van origine Lemelerveldse woont alweer meer dan 20 jaar met haar vriend Gerben in hartje Nijverdal. Nadat ze altijd veel vrijwilligerswerk heeft gedaan kwam Judith terecht bij vrijwilligersorganisatie Humanitas Twente, waar ze projectcoördinator is voor de activiteit “Vang je droom”: dromen vangen voor minder kansrijke kinderen in Salland en Twente van 0 - 18 jaar oud. Dit doet ze trouwens niet alleen, voerde ze meteen ter verdediging aan, maar samen met 50 vrijwilligers. Dat zijn veelal werkende mensen die wel wat willen doen, maar niet wekelijks kunnen. Maar vele handen maken uiteindelijk licht werk! 

Waar moet je bij die te vangen dromen aan denken? Nou, dat kan een kindervakantieweekend zijn. Weekenden waarin kinderen weer helemaal kind kunnen zijn. Of een leuke (sportieve) groepsactiviteit. Of zelfs een eigen kinderkamer. Het gaat overigens niet om zieke kinderen zoals bij “Make a wish”, maar soms wel om kinderen van zieke ouders. De aanmelding wordt bijna altijd door de hulpverlener gedaan. Denk dan aan een voogd, een mantelzorgbegeleider, een juf/meester of de huisarts. “Vang je droom” is opgericht door Jessica Heutink, die nog steeds ambassadeur is, maar Judith en haar club bouwen dit nu met ontzettend veel passie uit. 

Het is mooi om te zien hoe Judith onder het genot van een kopje thee (uiteraard wél uit het theeservies van mijn moeder) vol vuur vertelt over het werk wat ze doet met haar team. Zelf heeft ze geen kinderen, maar ze vindt het wel heel belangrijk om de wereld voor minder kansrijke kinderen een beetje mooier te maken. Daar sluit ik me helemaal bij aan! Elk kind heeft recht op zijn of haar eigen dromen. En toen ik weer in m’n auto stapte, dacht ik: “Wat brengt deze column me bij bijzondere, lieve en leuke mensen over de vloer!”. Het zijn de Judiths die deze wereld letterlijk een beetje kleur geven! 

Gerdien Groot Baltink

Bén jij of kén jij iemand bij wie Gerdien op de thee zou moeten? Stuur een e-mail naar re dactie.hvn@dwfmedia.nl onder vermelding van ‘Gerdien op de thee bij’.