Afbeelding

Filmhuisfilm The Lost King draait in ZINema

Algemeen

NIJVERDAL - ‘The Lost King’ is dinsdag 7 maart om 20.00 uur bij het filmhuis ZINema te zien en gaat over de vondst van het lichaam van de Britse koning Richard III, een beruchte koning, die in de vijftiende eeuw twee jaar koning van Engeland was. 

De film handelt ook over hoe vrouwen in deze wereld nog steeds niet serieus genomen worden. Deze komedie-dramafilm laat zien hoe de Britse vrouw Philippa Langley, tegen alle vooroordelen in, na een lang onderzoek erin slaagt om het graf van Richard III te vinden onder een parkeerplaats in Leicester.
In dit waargebeurde verhaal komt Langley erachter dat koning Richard III ten onrechte is neergezet als een barbaarse, gebochelde kindermoordenaar en dat zijn opvolger Henry Tudor dit soort verhalen ter eer en meerdere glorie van zichzelf de wereld in heeft geholpen. Volgens de overlevering van Henry VII was Richard een gewetenloze man. Philippa moet veel hindernissen, onbegrip en vooroordelen overwinnen om de waarheid te achterhalen.
Kaarten à 9 euro zijn af te halen bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan via 0548-624489 of ga naar www.zinin.com.