Afbeelding
Foto:

Ontwikkeling nieuwbouw De Grave in Haarle

HAARLE - Gedeputeerde Roy de Witte van de Provincie Overijssel vertelde ook dat de Provincie financiële middelen beschikbaar stelt voor de CPO begeleiding. De CPO groep mag zelf beslissen met welke bouwbegeleider zij verder willen.

De gemeente Hellendoorn staat bij de invulling open voor een flexibele woningindeling als dit de betaalbaarheid en haalbaarheid van het CPO proces ten goede komt. Wethouder Wonen, Gea Oord, is blij met alle ontwikkelingen “Er wordt hard gewerkt om te zorgen dat we zo snel mogelijk aan de slag kunnen in Haarle. Het is mooi om te zien hoe iedereen zich inzet voor een leefbaar Haarle en in mogelijkheden denkt. Op de vraag of ik me extra hard in ga zetten voor starters. Ja, dat ga ik doen. Ik kijk naar mogelijkheden als het flexibel inzetten van de woonindeling. Bijvoorbeeld door het verkleinen van de kavels. Maar daar zit natuurlijk wel een grens aan, want de woningen moeten wel aantrekkelijk zijn en blijven. Het is vooral zoeken naar een goede balans.”

In de periode van maart tot mei van dit jaar ligt het ontwerpbestemmingsplan voor De Grave ter inzage en kunnen zienswijzen ingediend worden. De vaststelling van het bestemmingsplan vindt plaats in de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie, op dinsdag 11 juli 2023. Meer informatie is te vinden op www.hellendoorn.nl/projecten.