In deze (nu) rustige ruimte, bruist het tijdens het open huis weer van creativiteit en inspiratie. Kom gezellig kijken hoe de kunstenaars hier werken en welke mooie creaties zij maken.
In deze (nu) rustige ruimte, bruist het tijdens het open huis weer van creativiteit en inspiratie. Kom gezellig kijken hoe de kunstenaars hier werken en welke mooie creaties zij maken. Foto: A. van Ipenburg

Open huis bij de Kunstfabriek

Nijverdal - De Kunstfabriek houdt weer een open weekend. Op zaterdag 11 en zondag 12 maart zetten ze van 11.00 tot 16.00 uur de deuren wijd open voor iedereen die creatieve belangstelling heeft. Of die wel eens wil zien wat de 'Kunstfabriek' nou eigenlijk is.

De Kunstfabriek ontstond toen een aantal kunstenaars hun intrek kon nemen in het oude laboratorium van Ten Cate, bij de Oale Bleeke. Zij maken heel uiteenlopende kunstwerken, ieder in hun eigen specialisme. Zo zijn er diverse schilders die allemaal een eigen werkwijze hebben, zijn er keramiek kunstenaars en er is een beeldhouwster.

Tijdens het open huis zijn alle kunstenaars aanwezig om hun creaties en technieken te laten zien en alle vragen te beantwoorden. Dit doen ze bij hun eigen werkplek, maar ook in de expositieruimte. Diverse werken zijn deze dagen te koop.

De kunstenaar van de Kunstfabriek doen ook dingen samen, naast gezellig koffie drinken. Zo hebben ze met z'n allen een gedenkbeeld gemaakt voor de kinderbegraafplaats. Ze geven elkaar feedback en kunnen om advies vragen.

Diverse kunstenaars geven ook workshops, waarvoor een speciale ruimte is ingericht.

De Kunstfabriek is te vinden in het voormalige laboratorium van Ten Cate, aan de P.C. Stamstraat 19. Borden wijzen de weg.

Afbeelding