Gemeenteraadslid Mark Paalman staat op de PvdA-lijst.
Gemeenteraadslid Mark Paalman staat op de PvdA-lijst. Foto:

Inwoners op de PvdA lijst bij de Provinciale Staten Verkiezingen

Woensdag 15 maart zijn de Provinciale Staten Verkiezingen. De PvdA doet uiteraard mee. Op de lijst staan ook twee lokale kandidaten. De bekendste daarvan is het gemeenteraadslid Mark Paalman (36 jaar).

Mark is werkzaam als locatiemanager van de Vluchtelingenopvang in Almelo. Hij is politiek actief geworden omdat hij vindt dat het de rol van een overheid is om de samenleving elke dag een beetje beter te maken. Daarbij moet er vooral aandacht zijn dat iedereen mee kan komen en niemand aan de kant komt te staan.

Hij zet zich in voor meer betaalbare woningen, duurzame energie en het beschermen van de natuur. Hij wil hulp organiseren voor mensen die hun huis willen isoleren. Hij hoopt dat juist nu zoveel mogelijk mensen gaan stemmen omdat democratie waardevol en niet vanzelfsprekend is. Want een stem in de provincie is, indirect, ook een stem op de Eerste Kamer. Iedere stem is daarom dubbel van belang en kan het verschil maken.


Berry van Brink (58) is in het dagelijks leven actief binnen de GGZ en voor het kenniscentrum NAH+ (Niet Aangeboren Hersenaandoening). Hij zet zich in voor goed en betrouwbaar openbaar vervoer (met name in de kleine kernen) en is voorstander van spoorverdubbeling tussen Zwolle en Wierden. Ook een sprinterverbinding tussen Zwolle en Deventer met nieuwe stations in Zwolle Zuid en Deventer Noord behoort tot zijn wensen.

Berry is tegen polarisatie en voor diversiteit en inclusie. Hij zet zich daarom in voor de regenbooggemeenschap, mensen met een beperking, maar ook voor (Oekraïense) vluchtelingen. Hij wil bouwen aan een Overijssel waar een plek is voor iedereen. Onlangs was hij voor de campagne nog in Kampen met Eerste Kamer-kandidaat Mei Li Vos.


Beide heren kiezen ervoor om zich niet te richten op de verschillen, maar juist zoeken ze naar de verbinding. Daarom vinden ze: Kies Sociaal. Stem PvdA!

Verkiezing
PvdA-er Berry van Brink is verkiesbaar op 15 maart.