Linda Espeldoorn, Hart van Hellendoorn-Nijverdal en Joop van All-Inn Verspreidingen
Linda Espeldoorn, Hart van Hellendoorn-Nijverdal en Joop van All-Inn Verspreidingen

‘Goed dat we nu op donderdag uitkomen’

Algemeen

HELLENDOORN - Deze krant, Hart van Hellendoorn-Nijverdal, valt al jaren op vrijdag in de brievenbus. Signalen van adverteerders, ondernemers, winkeliers en ontvangers zetten het team aan na te denken over een andere verschijningsdag.

Vanaf deze week is het zover: Hart van Hellendoorn-Nijverdal wordt voortaan op donderdag bezorgd. “We ontvingen diverse signalen uit de samenleving dat bezorging op vrijdag niet fijn was”, vertelt Linda Espeldoorn, senior media-adviseur. “Mensen ontvangen of lezen de krant soms pas op zaterdag, waardoor speciale weekendacties en activiteiten niet op tijd bekend waren. Die signalen hebben we ter harte genomen”, vertelt Linda. “Diverse organisaties, ondernemers, winkeliers en adverteerders, wilden graag eerder ruchtbaarheid geven aan acties, aanbiedingen, activiteiten en evenementen in het weekend”, vertelt Linda verder. “Ook lezers lieten weten dat zij de krant graag eerder zouden ontvangen. Na uitgebreid overleg achter de schermen, met onder andere drukker en verspreider, maar ook met de gemeente Hellendoorn in verband met het aanleveren van de wekelijkse gemeentepagina’s, is het ons gelukt om per 4 mei niet meer op vrijdag, maar op donderdag de Hart van Hellendoorn-Nijverdal en de Hart van Rijssen-Holten door de maar liefst 142 bezorgers van All-Inn Verspreidingen te laten bezorgen.”

Linda vertrouwt erop dat dit voor iedereen goed uitpakt. “Al veel winkeliersverenigingen, ondernemers en organisaties weten de weg naar onze on- en offline mediakanalen te vinden, we hopen dat de laatsten dat nu ook doen. Hoe fijn is het als je vanaf je bank plannen kunt maken om een modeshow, oldtimerdag of restantendag te bezoeken? Of te weten dat je op de bank kunt blijven zitten als deze activiteiten worden verplaatst naar zonniger dagen? Onze printmedia en online mediakanalen zijn er klaar voor.”

Bij DWF media, uitgever van tien Twentse huis-aan-huiskranten, verlopen veel contacten online, maar ze hebben ook een kantoor in het centrum van Rijssen. “Contact via e-mail en telefoon werkt prima”, vertelt Linda. “Toch is het vaak nog fijn persoonlijk contact te kunnen hebben met elkaar. Ik vind dat de lokale huis-aan-huiskrant zichtbaar en benaderbaar moet zijn, daarom hebben wel al jaren een kantoor in winkelcentrum de Hoge Wal in Rijssen. Per 1 september verhuizen we van de Hoge Wal naar het onderkomen van matsi.nl aan de Haarstraat. Iedere dinsdag van 11.00 tot 13.30 uur is ons kantoor open voor alles wat met onze lokale huis-aan-huiskranten te maken heeft, van het plaatsen van een advertentie tot het doorgeven van bezorgklachten. Voor de toekomst zou het best goed zijn om ook een kantoor zoals in Rijssen in de gemeente Hellendoorn te hebben. Misschien wel in hetzelfde concept ‘Matsi mi, matsik oe’.”

Het bezorgen van kranten is vaak de eerste bijbaan van onze eigen jeugd. Ben je 13 jaar of ouder en wil je bezorger worden van Hart van Hellendoorn-Nijverdal? Meld je aan via www.allinnbezorger.nl.