Afbeelding
Foto:

Springselectie met medailles naar huis

Leden van de springselectie van G.V. Fysion deden op zaterdag 15, 22 en 29 april mee aan de regionale individuele springwedstrijden in Nieuwleusen.

NIEUWLEUSEN - Op 15 april kwamen alle junioren in actie. Zoey Evers, Sterre Roelofs, Jade Wilms, Indy van Vree, Judith Lohuis, Mijs Overdorp en Mare Hegeman mochten in de ochtend de start maken op de toestellen minitramp vrij, minitramp pegasus en airtrack. De dames lieten mooie en stabiele sprongen zien. Indy van Vree behaalde een 6e plek op airtrack en Jade Wilms mocht met een bronzen medaille naar huis.

In de middag waren Demi Buis, Hanne Rijnen, Meike Jellema, Imke Kamerling, Indy Oldersma en Yinthe Huisman aan de beurt. Met een paar foutjes lieten ook zij mooie sprongen zien. Yinthe werd in de A-lijn 3e op minitramp pegasus. Meike behaalde in de B-lijn een zilveren medaille op hetzelfde toestel. Op airtrack mocht Indy Oldersma de zilveren medaille ophalen.

Op zaterdag 22 april mochten alle dames jeugd hun sprongen laten zien. Rosaline Westra was helaas geblesseerd. Lisa Morrenhof, Julia van Keulen en Isabel van Keulen sprongen tijdens deze wedstrijd netjes. Helaas een paar foutjes, maar dat mocht de pret niet drukken. Isabel sprong op het hoogste niveau op airtrack en mocht hierbij ook de hoogste plek op het podium betreden en de gouden medaille in ontvangst nemen.

Op zaterdag 29 april mocht Luuk Lepelaar uitkomen voor G.V. Fysion bij de heren jeugd. Met een groot deelnemersveld en helaas een val op minitramp vrij mocht Luuk desondanks wel twee keer het podium op om de gouden medaille op minitramp pegasus in ontvangst te nemen. Daarna mocht Luuk weer naar voren en ook op airtrack kreeg hij de eerste prijs.

De afgelopen wedstrijden hebben de leden van de springselectie kunnen laten zien waar ze nu staan en ze weten waar ze nog aan kunnen werken. Alle deelnemers maken zich nu klaar voor de plaatsing voor het NK individueel 13 en 14 mei in Leeuwarden.

Pen