informatie
informatie Foto:

Politiek

GroenLinks en VVD beëindigen de samenwerking met Lokaal Hellendoorn

GroenLinks en de VVD hebben de samenwerking met coalitiepartner Lokaal Hellendoorn opgezegd. Er zullen op korte termijn gesprekken voor een nieuw te vormen coalitie plaatsvinden.

HELLENDOORN - Na de breuk in Lokaal Hellendoorn in december 2022 hebben GroenLinks en de VVD Lokaal Hellendoorn tijd gegeven om de politieke samenwerking in de coalitie vorm te geven. Desondanks zien GroenLinks en VVD geen vruchtbare samenwerking met deze partij tot stand komen. 

“Nu we er alles aan gedaan hebben en het resultaat uitblijft, is er maar één oplossing mogelijk en dat is de samenwerking met Lokaal Hellendoorn opzeggen”, aldus fractievoorzitters Anja ter Harmsel (GroenLinks) en Joost ter Horst (VVD).

"Natuurlijk betreuren we deze stap, maar we doen dit in het belang van de continuïteit van het gemeentebestuur”, vervolgen de fractievoorzitters. GroenLinks en de VVD streven naar een stabiele coalitie, die kan rekenen op een meerderheid in de raad. De twee partijen nemen daarom het initiatief om te komen tot een andere coalitie. Daarvoor vinden op korte termijn gesprekken plaats met andere partijen.