Voorzitter Yvonne van der Eijk en Gillian Doosje (namens de voorbereidingscommissie) nemen de cheque in ontvangst.
Voorzitter Yvonne van der Eijk en Gillian Doosje (namens de voorbereidingscommissie) nemen de cheque in ontvangst. Foto: Muziekvereniging KSW

Muziekvereniging KSW verrast door gulle gift van de Rabobank

Het orkest van Muziekvereniging KSW werd, tijdens één van de laatste repetities voor hun muziektheater Verweven Verleden, compleet verrast door twee vertegenwoordigers van het Coöperatiefonds Rabobank Noord- en West Twente met een cheque ter waarde van 2.500 euro.

NIJVERDAL - De twee vertegenwoordigers kwamen de muziekvereniging vertellen dat het Coöperatiefonds Rabobank Noord- en West Twente weet heeft van de projecten die de muziekvereniging de laatste jaren op touw zet en dat een bank als geen ander begrijpt dat dit soort grootschalige projecten kosten met zich meebrengen. Tegelijkertijd ziet het Coöperatiefonds ook in wat de meerwaarde van dit soort grote projecten voor de lokale samenleving kan zijn.

Omdat de Rabobank van mening is dat dit soort culturele evenementen moeten blijven bestaan en verenigingen de mogelijkheden moeten hebben zich op deze manier te blijven ontwikkelen, heeft zij besloten dit project financieel te ondersteunen met een bijdrage van 2.500 euro.

Compleet overdonderd namen Yvonne van der Eijk (voorzitter) en Gillian Doosje (namens de voorbereidingscommissie) de cheque in ontvangst.

Muziekvereniging KSW richt zich de laatste jaren op vormen van muziektheater. Eerst was er 'Reuring' in ’t Reggedal, waar muziek, toneelspel, zang en beeld samenkwamen in het buitenbad van het Ravijn. Dit werd opgevolgd door 'Mirrewinter', een samenwerking met de synchroonzwemsters van het Ravijn, een verteller van een mythisch verhaal en een zangeres. Nu staat ‘Verweven Verleden’ op het programma.

Verweven Verleden is een muziektheater waarbij wederom de muziek van het orkest filmisch en live ondersteund wordt door toneel, zang, foto- en filmbeelden en een dosis humor en zelfspot. Verweven Verleden zien? Kom dan op 11, 12 of 13 mei naar het ZINiN Theater. Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.zinin.com.  

Namens Muziekvereniging KSW een groot dankjewel aan het Coöperatiefonds Rabobank Noord- en West Twente!

Muziek