Gerwin, Erwin, Bertus (staand v.l.n.r.) en Ben organiseren al jaren een geweldige Oldtimermeeting op Nijverdal voor een groot publiek.
Gerwin, Erwin, Bertus (staand v.l.n.r.) en Ben organiseren al jaren een geweldige Oldtimermeeting op Nijverdal voor een groot publiek. Foto: ASVH

'Zijn altijd met auto's bezig geweest'

De Oldtimermeeting op Nijverdal, elk jaar in mei, is een begrip in de gemeente Hellendoorn en wijde omgeving. Wat begon als een groep vrienden die spontaan bij elkaar kwamen, is uitgegroeid tot een groots evenement.

Nijverdal - "Wij waren altijd al met auto's bezig", vertelt Erwin Deijk. Samen met Bertus Hengstman en Ben en Gerwin Bosch vormt hij de Klassiekers commissie binnen de ASVH. Zij organiseren de ASVH Klassieker & Youngtimer treffen, waarbij liefhebbers van klassiekers en youngtimers elkaar treffen op mooie locaties in en om Hellendoorn en waarbij de liefde voor de automobiel voorop staat. "We gingen regelmatig een stuk rijden en kwamen dan voor een pitstop bij bijvoorbeeld Noabers terecht. Onze auto's trokken redelijk wat bekijks en dat bracht ons op het idee van een treffen. Daar kwamen steeds meer mensen op af en op een gegeven moment vroeg de ondernemersvereniging Op Naar Nijverdal of we het treffen niet samen met hen wilden organiseren in het centrum van Nijverdal. Sindsdien is het echt groot geworden."


Sinds een paar jaar kent de Oldtimermeeting een thema. "Vorig jaar hebben we het gekoppeld aan het jubileum van de Hellendoorn Rally en waren er veel rally auto's. Dit jaar is het thema 'Movie cars' en zijn er diverse filmauto's. Dat spreekt bij veel mensen wel tot de verbeelding, zo'n auto die je uit een film kent in levende lijve zien. Er hebben zich tot nu toe al ruim 300 oldtimers aangemeld en daar komen er elke dag meer bij. De ervaring leert dat de aanmeldingen tot het begin van de meeting blijven komen. Zeker nu ze mooi weer voorspeld hebben."

De mannen hebben in ieder geval hun best gedaan. Zaterdagavond maken ze een laatste ronde door het centrum met officials en verkeersregelaars om te kijken of de auto's zondag hun plekje in kunnen nemen. "De spandoeken en borden staan overal en trekken mooi de aandacht, dus we hopen op veel publiek en zoals altijd een geweldige sfeer. En als het dan afgelopen is, gaan we aan de slag voor volgend jaar!"

Afbeelding