Dans met schaduwen of maak een 360 graden film in het FilmLab. Dát en nog veel meer is te beleven tijdens het Maakdag Festival.
Dans met schaduwen of maak een 360 graden film in het FilmLab. Dát en nog veel meer is te beleven tijdens het Maakdag Festival. Foto: ZINiN

Beleef Maakdag Festival in de ZINiN Bibliotheek

Na het succes van vorig jaar gaat het Maakdag Festival in mei ‘on tour’ door Twente en strijkt op vrijdag 19 mei van 13.00 tot 17.00 uur (de dag na Hemelvaart) neer in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal.

NIJVERDAL - Tijdens het Maakdag Festival kunnen er in verschillende labs digitale en creatieve maakactiviteiten gevolgd volgen. Stap in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst en media. Deelnemers kunnen leren over allerlei nieuwe technieken en technologieën. 

Experimenteer bijvoorbeeld in het MaakLab met de nieuwste Make-It techniekkits. Maak een 360 graden film in het FilmLab of ontdek het RobotLab waar slimme robots geprogrammeerd kunnen worden. In het MediaLab mogen deelnemers een eigen verhaal creëren met de digitale installatie 'Nieuwe Verhalen' of dansen met schaduwen in de interactie installatie 'Mijn Lijn'.

Of bezoek de kleurrijke expositie van neonobjecten in het ExpoLab, gemaakt door jongeren tijdens het lokale maakplaatsenprogramma. Raak geïnspireerd in het KunstLab door werk van plaatselijke kunstenaars, die deelnemers met verschillende kunstinstallaties en projecten meenemen in hun wereld. Ontdek welke technieken en maakprocessen in het onderwijs en het Twentse bedrijfsleven worden gebruikt én praat met de experts in het KennisLab. Aan het einde van het bezoek kunnen deelnemers het ExperienceLab bezoeken en middels de audiovisuele installatie van Miriam Riefel laten weten hoe zij het Maakdag Festival hebben ervaren. 

Niet tot 19 mei wachten? In samenwerking met lokale partners is een uitgebreid randprogramma ontwikkeld voor alle leeftijden. Tot en met 31 mei kan er in heel Twente bijna elke dag iets beleefd worden of kan er ergens aan worden meegedaan. Bekijk alle data en locaties van de dagfestivals in Twente, het uitgebreide randprogramma en het complete programma van het meerdaagse Maakdag Festival in Enschede op www.makerfestivaltwente.nl.

Het Maakdag Festival vindt op 19 mei plaats in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Voor een aantal workshops wordt een vergoeding van maximaal 3 euro gevraagd. Aanmelden is niet nodig. Ga voor meer informatie naar de website 

makerfestivaltwente.nl